10 cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa

În preajma sărbătorilor de iarnă, orașele din jurul lumii se transformă în adevărate tărâmuri de poveste, iar dacă iubești spiritul Crăciunului, cu siguranță aceste imagini te vor lăsa fără cuvinte.

Dacă nu știți unde să mergeți anul acesta, va împărtășim locurile în care se organizează cele mai mari târguri de Crăciun din Europa.

1. Viena, Austria

An de an, Viena organizează peste 20 de târguri de Crăciun. Acestea reprezintă o tradiție veche a orașului. „Christmas Village” de la Belvedere Place oferă numeroase atracții, atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Vei putea admira stilul baroc și decorațiunile făcute manual. Pe lângă minunatele decoruri de Crăciun, vei avea parte și de un adevărat festin culinar. Pregătește-te să fii uimită!

Unde: Belvedere Place, Prinz Eugen-Straβe
Când: 24 noiembrie – 26 decembrie

2. Praga, Cehia

Praga este spectaculoasă în orice zi din an, dar când vine vorba despre perioada sărbătorilor de iarnă, capitala Cehiei este absolut fabuloasă. Cele mai mari târguri de Crăciun din Europa organizate la Praga sunt la „Old Town Square” și la „Wenceslas”, care se află la o distanță de doar cinci minute unul de celălat. De asemenea, mai poți găsi astfel de târguri la „Republic Square”, la „Havels Market” și în piața din fața bazilicii St. George.

Când: 2 decembrie – 6 ianuarie

3. Bruxelles, Belgia

Nici capitala Belgiei nu se lasă mai prejos. În tărâmurile de poveste din Bruxelles poți găsi peste 200 de cabane cu beculețe și alte decorațiuni care te vor lăsa fără cuvinte, dar și un parc de distracții cu foarte multe caruseluri si care alegorice.

Unde: În centru, la Grand-Place
Când: 24 noiembrie – 31 decembrie

4. Amsterdam, Olanda

Atmosfera festivă, shopping-ul de Crăciun, patinajul și ciocolata caldă sunt doar câteva lucruri pe care le vei găsi la târgul din Amsterdam, organizat în piața Dam. În această locație, an de an se împodobește un brad uriaș în față „Royal Palace-ului”. Acesta se decorează cu peste 40 000 de luminițe.

Unde: Dam square
Când: 18 noiembrie – 4 februarie

5. Dusseldorf, Germania

În perioada sărbătorilor de iarnă, în Dusseldorf se organizează un decor magic de Crăciun, la „Marktplatz”. Dacă iubești vinul fiert și ciocolata caldă, atunci trebuie neapărat să mergi în Dusseldorf. De asemenea, acolo se organizează și mici ateliere de creație pentru pasionații de suveniruri hand-made.

Unde: Marktplatz (market square)
Când: 23 decembrie – 30 decembrie

6. Edinburgh, Scoția

De la începutul lunii noiembrie și până la sfârșitul lunii decembrie, posibilitățile de distracție în Edinburgh sunt nelimitate. Cei mai curajoși se vor putea bucura de peisaje panoramice din vârful unui carusel în formă de roată de 60 de metri înălțime, iar cei care nu sunt amatori de senzații tari se vor putea relaxa pe patinoarul oval din piața St. Andrew. Copiii vor fi fascinați de mascotele îmbrăcate în elfi și îi vor putea spune lui Moș Crăciun ce cadouri își doresc să primească anul acesta.

Unde: Piața St. Andrew
Când: 1 noiembrie- 30 decembrie

7. Strasbourg, Franța

Târgul de Crăciun din Strasburg aduce un strop de magie sezonului rece de mai mult de patru secole. Primul târg de acest gen a fost organizat în anul 1570, a fost unul dintre cele mai vechi bâlciuri din Europa, și primul din Franța.

Unde: Centrul Strasbourg-ului
Când: 23 noiembrie- 30 decembrie

8. Copenhaga, Danemarca

Copenhaga este un oraș pe care trebuie neapărat să îl vizitezi în timpul sărbătorilor de iarnă. Întregul oraș este împodobit într-o așa manieră încât cu siguranță vei fi cuprinsă de spiritul Crăciunului. Unul dintre cele mai mari târguri din Copenhaga este „Christina Christmas market”. Aici poți găsi bijuterii lucrate manual, lumânări cu arome de portocale și scorțișoară, ciocolată caldă cu bezele si articole vestimentare festive.

Unde: Christiana Christmas market, The Gray Hall
Când: 6 decembrie – 20 decembrie

9. Londra, Anglia

Când ne gândim la spiritul Crăciunului, una dintre primele destinații care ne vine în minte este Londra. Malul râului Tamisa găzduiește anual târgul de Crăciun. De aici vei putea vedea Turnul Londrei și Tower Bridge, te vei putea bucura de o combinație vastă de cadouri lucrate manual și mâncăruri delicioase, vândute din cabane îmbrăcate în luminițe.

Unde: London Bridge City, London Bridge
Când: 21 noiembrie – 3 ianuarie

10. Roma, Italia

Târgul din piața Navona este o importantă atracție a Romei în perioada Crăciunului. Piața Navona este una dintre cele mai frumoase piețe din Roma. Târgul are ca figură centrală imaginea Befanei. Befana era o femeie blândă despre care italienii cred că le-a oferit mâncare și adăpost celor trei magi de la răsărit când aceștia se îndreptau spre ieslea în care s-a născut Iisus. Aceasta este înfățișată ca o vrăjitoare călare pe matură. Acolo vei putea găsi și figurine din zahăr, decorațiuni de Crăciun, jucării, castane coapte și vată pe băț.

Unde: Piata Navona
Când: 8 decembrie – 6 ianuarie

source:Elle.ro
0