Beneficiile postului pentru corpul tău

Poți obține beneficiile postului pentru corpul tău și fără să te abții, fără să urmezi un regim strict. Ai nevoie de câteva informații legate de nutriție, pe care le găsești mai jos.

Joel Kahn este un cardiolog renumit, preocupat de nutriție și efectul său vindecator asupra corpului uman. Specialiștii de la Mind Body Green au stat de vorba cu acest medic pentru a afla cum putem obține beneficiile postului fără să ținem post.

Postul este definit drept abstinența de la mâncare și produse de origine animală. Conform cercetărilor, postul are beneficii medicale crescute și ajuta la creșterea energiei cerebrale.

Joel Kahn, cardiologul renumit, a prescris pacienților săi un anumit tip de regim alimentar care are beneficiile postului.

Programul a fost patentat la Universitatea din California și presupune un regim alimentar cu aport caloric de 1100 calorii în prima zi, cu circa 800 de calorii pentru următoarele patru sau cinci zile.

Cheia acestui regim strict este alegerea nutrienților care te ajută să ajungi la satietate și să nu simți nevoia de a consuma mai multe calorii. Regimul are la baza nucile, măslinele, ceaiurile și supele-crema cu 80% conținut lipidic, 10% proteine și 10% carbohidrati.

În timpul celor cinci zile de aport caloric redus, exercițiile fizice și alcoolul sunt interzise, iar cafeaua este limitată la maximum o ceașcă pe zi. În plus, acest regim nu se recomandă persoanelor alergice la nuci.

Oamenii de știință au cercetat îndelung acest regim alimentar tocmai pentru a obține beneficiile postului fără a periclita sănătatea pacienților.

Se observă multe efecte benefice ținând acest regim alimentar periodic. De la scădere în greutate, la arderea grăsimii abdominale, reglarea tensiunii arteriale, menținerea unei glicemii sănătoase, reducerea inflamațiilor în corp.

S-a remarcat mai ales scăderea markerului IGF-1, un biomarker ce relevă predispoziția de a dezvolta celule canceroase și o creștere a producției de celule stem, implicate în regenerarea celulară. Există și câteva informații care sugerează ca un astfel de regim combinat cu chimioterapia duce la rezultate de succes, cu efecte secundare minime.

S-au identificat și schimbări în activitatea cerebrală a pacienților ce țin acest regim hipocaloric. Creșterea longevității, grăsime viscerală redusă, incidența scăzută a cancerului, regenerarea leziunilor cutanate, sistem imunitar puternic, densitate minerală osoasa sănătoasă.

Specialiștii recomandă să ții acest regim timp de 4-5 zile pe lună și vei observa beneficiile postului pentru sănătate și silueta.