Will Smith își anunță demisia de la Academia Americană Artă și Știință a Filmului

Actorul care a câștigat premiul pentru Cel mai bun Actor la recenta ceremonie a Premiilor Oscar - Will Smith - și-a anunțat demisia de la Academia Americană Artă și Știință a Filmului. Situația a fost provocată de conflictul dintre Will Smith și prezentatorul Chris Rock.

Actorul și-a comentat propriile acțiuni, spunând că acesta a fost un gest care „trădează încrederea Academiei” și care este „șocant, dureros și impardonabil”.

Will adaugă "Pe lista celor cărora le-am făcut rău, o listă lungă, se află Chris, familia sa, numeroși prieteni dragi și oameni îndrăgiți, plus cei din sală și din publicul de acasă. Am înșelat încrederea Academiei. Am privat pe alți nominalizați și câștigători de șansa de a-și sărbători și de a fi sărbătoriți pentru munca lor excepțională. Îmi pare rău. Doresc să readuc atenția asupra celor care merită atenție pentru realizările lor și vreau să permit Academiei să sublinieze lucrurile extraordinare făcute în sprijinul creativității în film. Așadar, îmi dau demisia din rândurile Academiei de Artă și Știință a Filmului, și accept orice alte măsuri pe care Consiliul le consideră potrivite. Schimbările au nevoie de timp și sunt gata să fac eforturi pentru ca niciodată să nu mai las ca violența să bată rațiunea...”

Celebrul actor și-a cerut scuze și în mod public, în momentul decernării premiului Oscar la categoria "Cel mai bun Actor", pentru rolul său în filmul King Richard. Academia a deschis o anchetă asupra cazului, iar Președintele Academiei afirmă: "Am primit și am acceptat scrisoarea domnului Smith de demisie imediată din Academia de Artă și Știință a Filmului. Vom continua măsurile disciplinare împotriva dl. Smith pentru încălcarea codului de conduită al Academiei, la următoarea întrunire a Consiliului pe 18 aprilie”.




source:Afisha.md
0