The Lion King debutează pe primul loc în box office-ul nord american

Noul titlu din seria relansărilor live action a Disney a luat cu asalt piețele internaționale și a marcat un record în box office-ul nord american.

The Lion King a debutat pe primul loc al clasamentului cu 185 milioane de dolari încasări, notează boxofficemojo.com, și a devenit remake-ul Disney cu cel mai mare succes la debut în Statele Unite. S-a încadrat astfel în estimările entuziaste ale analiștilor, chiar și la încasările globale, care au ajuns la 531 milioane de dolari (un pic peste dublul bugetului de producție).

Cea mai de succes lansare a avut-o până acum live action-ul Disney Beauty and the Beast din 2017 (174,7 milioane de dolari). Momentan, acest titlu este și cel mai de succes dintre animațiile clasice readuse până acum pe marile ecrane de Disney (1,2 miliarde de dolari încasări globale), însă având în vedere cifrele de la debut, The Lion King are mari șanse de a-l devansa.

Noul The Lion King pare că a câștigat inimile și interesul fanilor Disney, însă criticii s-au plasat în tabere opuse în comentariile lor – în vreme ce unii au lăudat efectele vizuale excelente, de ultimă generație, alții au pus la îndoială necesitatea readucerii în cinematografe a uneia dintre cele mai reușite și mai iubite animații ale companiei, în condițiile în care modificările aduse poveștii sunt aproape inexistente.

Află mai multe noutăți pe canalul nostru de Telegram - Afisha.md.

source:Cinemagia.ro
0