Shakira riscă 8 ani de închisoare. Care ar fi motivul?

Publicat: 29 septembrie 2022

Shakira riscă opt ani de închisoare. Procurorii din Spania cer o pedeapsă de opt ani și două luni de închisoare pentru Shakira, după ce aceasta a respins un acord de soluționare a cazului de evaziune fiscală.

Un judecător spaniol a aprobat marți procesul în cazul cântăreței columbiene Shakira, acuzată de fraudă fiscală. În iulie 2021, Shakira a fost acuzată că nu a plătit guvernului spaniol 14,5 milioane de euro impozit pentru perioada 2012-2014. Mai mult, procurorii solicită și o amendă de 24 de milioane de euro în cazul în care artista este găsită vinovată.

Rechizitoriul include șase acuzații împotriva Shakirei. Procurorii din Barcelona au susținut că ea a locuit mai mult de șase luni din fiecare dintre cei doi ani în Spania și, prin urmare, ar fi trebuit să plătească impozit, în timp ce Shakira susține că reședința ei fiscală era în Bahamas.

Reprezentanții cântăreței au declarat ca Shakira a cooperat și a respectat întotdeauna legea, demonstrând o conduită impecabilă ca și contribuabil, respectând cu fidelitate consilierea PriceWaterhouse Coopers, o firmă fiscală prestigioasă și recunoscută la nivel mondial.

La rândul său, Shakira a negat în mod repetat orice faptă care contravine legii și a refuzat un acord cu autoritățile pentru a evita un proces. A dat de înțeles că preferă să fie dată în judecată decât să accepte procedura prin care ar trebui să îşi recunoască vinovăţia. Data procesului nu a fost încă stabilită.

În altă ordine de idei, artista de 45 de ani și-a împărtășit entuziasmul pe Instagram după ce Spotify a anunțat că piesa ei, "Hips Don’t Lie" (ft. Wyclef Jean), a ajuns oficial la un miliard de streamuri pe platformă.

source:Afisha.md
0