O moldoveancă a jucat în unul dintre cele mai celebre seriale BBC

Deși este considerată o țară mică și care stă „în umbră”, Moldova se poate mândri cu oameni minunați, iar tânăra Cătălina Cazacu este cu siguranță un exemplu. Conaționala, prin ambiție și multă muncă, a reușit să facă un pas important în viața sa, obținând un rol în renumitul serial „Killing Eve”.

„Se spune că arunci visurile spre cer precum un zmeu de hârtie, deoarece nu știi niciodată ce îți va aduce acesta înapoi” – spune emoționată moldoveanca, anunțând vestea despre proiectul care i-a motivat și mai mult „fiecare celulă” din interiorul său.

Cătălina a jucat în cel de-al treilea sezon al filmului, care a debutat acum câteva zile. Bazat pe nuvelele lui Luke Jennings, serialul „Obsesia Evei” le are în centru pe Villanelle (Jodie Comer) şi pe Eve (Sandra Oh) – actrițe renumite, alături de care a reușit să evolueze și tânăra moldoveancă.

În spatele scenelor, însă, există o mulțime de emoții, momente importante pentru fiecare actor – despre toate acestea, dar și despre cum a început povestea succesului în viața Cătălinei Cazacu într-un interviu de zugo.md.

Cum ai primit vestea că vei juca în serialul „Killing Eve”?

„Audiția pentru rol o dădusem la începutul lunii august 2019, cât eram încă în Moldova. Ți se expediază textul și ești rugat, în decursul a două-trei zile, să filmezi un selftape. A fost probabil cel mai provocator selftape pe care l-am filmat până acum, luând în considerare că trebuia să înscenez de una singură un sărut și un eventual omor. Am primit răspunsul de la agent în decurs la o lună jumătate. Am țipat atât de tare încât au coborât și vecinii să vadă ce se întâmplă. Permisiunea de a vorbi despre proiect am primit-o abia acum două săptămâni. Astfel, acesta este primul meu proiect după absovirea școlii de arte East 15 Acting School!”

Ce reprezintă personajul tău și cât de greu ți-a fost să intri în pielea lui?

„Dasha, campioană olimpică care devine mai târziu spion, este primul mentor al lui Villanelle și cea care îi influențează „pasiunea” pentru omor. În serial, Dasha e jucată de Dame Harriet Walter, însă eu o interpretez pe cea din 1974 – la vârsta când se pregătea de campionatul Olimpic, eventual pierzând și răsplătindu-se pe iubitul ei. E primul ei omor care îi este trezit de dorința de a fi o campioană. Iubesc personajele complicate, ale căror acțiuni, cât de inumane nu ți-ar părea, necesită o justificare. Îmi place să mă gândesc la trecutul lor, ce îi motivează, care le sunt fricile și să le dau viață. Probabil una dintre frumoasele aspecte ale actoriei e că mereu înveți ceva nou despre psihologia umană și viață, fiind mereu nevoit să te documentezi și să „înoți” internetul după detalii minuțioase”.

Cum e să joci într-un film creat de BBC, cu actori precum Sandra Oh și Jodie Comer?

„Incredibil, ireal, îmi dă fiori. Mă simt extrem de norocoasă și fericită să fiu o mică parte din această producție minunată care a câștigat BAFTA în 2019 și pentru care Jodie Comer și Sandra Oh au primit atâtea premii. Probabil nu le pot mulțumi destul celor care m-au susținut și au devenit un fragment important al călătoriei mele prin viață”.

Ce „spun” culisele acestui film, cum ai interacționat cu echipa de producție?

„Echipa de producție m-a primit de parcă eram parte a familiei lor, cu mult respect, grijă și dragoste. Realizasem atunci că suntem toți acolo cu un scop – să creăm ceva frumos împreună, iar fiecare dintre noi e prezent din dragoste pentru meseria sa. M-au motivat și inspirat extrem de mult, arătându-mi că acesta e locul meu, iar eu, la rândul meu, am realizat că – jucând roluri, creând, fiind pe platou – sunt mai mult decât fericită. Prima zi de repetiții a fost una dintre cele mai emoționante pentru că atunci ne-am și întâlnit cu echipa, iar Ralph și cu mine, cu ajutorul lui Gary Connery, am improvizat scena omorului. Emoțiile cele mai mari le-am avut înainte de a-l întâlni pe regizor (Terry Mcdonough, care regizase unele episoade ale serialului Breaking Bad), însă acesta m-a întâmpinat cu un zâmbet cald și multă încurajare, inspirându-mă”.

În ce proiecte de viitor urmează să te implici sau din ce filme ți-ai dori să faci parte?

„Ca și orice actor, vreau să joc roluri cât mai diverse și provocatoare, astfel încât toate personajele pe care le creez să fie cât mai deosebite și diferite. Aș vrea să colaborez cu regizori precum Greta Gerwig, Christopher Nolan și Wes Anderson.

Majoritatea proiectelor au fost amânate din cauza pandemiei. Trăim într-o perioadă dificilă, iar din cauza naturii meseriei noastre, majoritatea artiștilor trec prin momente de frică în fața situației. Aș vrea să cred că visurile doar „par” ruinate de această instabilitate. Aș vrea să menționez, totuși, că…

source:zugo.md
0