Filmul moldovenesc CARBON a fost nominalizat la Premiul Oscar

Filmul „Carbon” regizat de Ion Borș a fost nominalizat pentru participarea la cea de-a 95-a ediție a Premiilor OSCAR la categoria „International Feature Film”. Decizia a fost luată de membrii prezenți ai comisiei de selecție și promovare a filmelor la categoria International Feature Film la OSCAR din Republica Moldova.

Comisia a fost convocată pe 9 septembrie la Chișinău pentru a selecta și promova în competiție un film realizat în Republica Moldova.

Membrii comisiei de selecție au fost: Vlad Druc, director; Dumitru Olărescu, scenarist; Mihai Poiată, scenarist; Andrei Dumbrăveanu, director; Ana-Maria Plămadeală, critic de film; Valentina Yusufojaeva, producător; Maxim Ciornă, regizor; Eugeniu Doga, compozitor; Leontina Vatamanu, regizor, scenarist; Valentina Plugaru, secretar; Virgiliu Mărgineanu, producător, președintele comisiei. În comisie au mai fost: Nadejda Matveevici, producător; Larisa Turea, critic de film; Valeriu Cașcaval, compozitor; Petru Hadîrcă, actor, regizor; Zinaida Timofti, actriță și Victoria Kușnir, jurnalist.

Reamintim că premiera filmului Carbon va avea loc la Palatul Național "Nicolae Sulac" pe data de 4 octombrie la ora 18:30.
Biletele la premieră pot fi procurate online aici.

Trailer:

Synopsis:
CARBON este povestea unui tânăr tractorist, Dima, care din simpla și naiva dorință de a-și construi o viață „normală” alături de iubita sa,  pornește pe un drum periculos, la capătul căruia așteaptă să-și vadă visurile împlinite.

O descoperire sinistră transformă călătoria lui Dima într-o aventură absurdă, plină de întorsături haioase și mai puțin haioase, situații penibile în care eroul se ciocnește de indiferența, goana după profit  și prostia oamenilor care îi înconjoară.

Din toată această poveste Dima învață un lucru important –„să fii Om!” și această descoperire îi schimbă viața!

source:Afisha.md
0