19 ani alături de căpitanul Jack Sparrow: ce nu știai despre Pirații din Caraibe


Publicat: 19 februarie 2024

Ai vrea să te simți bătrân, cum se spune? Franciza Pirații din Caraibe a împlinit 19 ani de existență. Aceste filme au devenit emblematice, iar numărul fanilor continuă să crească.

Totul a început atunci când producătorul francizei a văzut o atracție de mari dimensiuni la Disneyland. El a fost cel care a inspirat crearea primului film. Pentru început, realizatorii au început să caute pe cineva care să îl interpreteze pe Jack Sparrow. Iar Johnny Depp nici măcar nu a fost luat în considerare: producătorii doreau ca pirat amuzant să fie interpretat de Matthew McConaughey, Robert De Niro sau Jim Carrey.

Iar în rolul frumoasei Elizabeth echipajul a văzut-o pe Jessica Alba, dar în ultimul moment a făcut o alegere în favoarea lui Keira Knightley, în vârstă de 17 ani. Ea era minoră, așa că se afla pe platou cu mama ei.

Johnny, apropo, a considerat că în scenariu Jack este prea normal, așa că a propus să-l înzestreze cu cele mai nebunești calități: de exemplu, să-i "taie" nasul sau să-l facă pe căpitan să se teamă de piper și de frig. Aceste idei au fost respinse de către regizori. Dar Johnny a reușit să apere dinții de aur ai lui Jack Sparrow: pur și simplu s-a dus la dentist și a cerut să i se introducă o pereche de implanturi de aur. Producătorul a fost șocat, dar decizia a trebuit să fie acceptată.

Orlando Bloom a fost nevoit să își ascundă un tatuaj pe încheietura mâinii: în timpul filmărilor la "Stăpânul inelelor" și-a pus un simbol al elfului. Dar în unele scene, acest tatuaj de pe brațul actorului poate fi încă văzut în câteva scene.

Toți artiștii au încercat să improvizeze pe platou. Cântecul despre un borcan de pământ, frazele "Do you laugh?" și "Swim".

Jack Sparrow a devenit atât de popular încât într-o zi Johnny a trimis o scrisoare unei fetițe cu rugămintea de a conduce o rebeliune împotriva profesorilor din școala ei. Depp s-a dus să o viziteze pe bătăușă și a convins-o să renunțe la "revoluție".

Apropo, Johnny a trebuit să petreacă multe ore privind șopârlele: de la ele a trebuit să învețe un mod ciudat și amuzant de a alerga. Seria de filme "Pirații din Caraibe" a devenit una dintre francizele cu cele mai mari încasări din istoria cinematografiei. Le-a adus creatorilor un profit de peste 4,5 miliarde de dolari.

Iar Jack a avut și un prototip real: un pirat de mare succes, pe nume Jack, care a început să folosească pentru prima dată un steag cu un craniu și oase.

source:Afisha.md
0