15 comedii perfecte pentru îmbunătățirea stării de spirit

Prinși în problemele de zi cu zi, uităm deseori să privim viața cu puțin umor și să ne bucurăm de lucrurile mărunte pe care aceasta le oferă.

Însă indiferent de cât de rău ne simțim, este important să știm să dăm un pas înapoi, să ne facem o cană de ceai și să ne bucurăm de un film bun, pentru o perspectivă diferită. Ți-am pregătit o listă cu 15 filme a căror scop este să te scoată din stările triste și să-ți ofere din nou încredere în destin și univers.

1. How to marry a millionaire, 1953

Trei modele stabilite in New York, pe nume Shatze, Pola și Loco, plictisite de bărbații săraci, vin cu un plan pentru a agăța trei milionari și a se căsători cu ei. Lucrurile însă nu sunt atât de simple precum par… merită oare toată această bătaie de cap pentru bani?

2. Notting Hill, 1999

William Thacker (Hugh Grant), un vânzător de cărți din districtul Notting Hill, vestul Londrei, a cărei viață e lipsită de orice eveniment interesant este la un pas de o aventură care are să-i schimbe viitorul. Acest șir de întâmplări încep odată cu apariția faimoasei actrițe americane, Anna Scott (Julia Roberts), în librăria în care acesta lucrează.

3. 500 Days of Summer, 2009

Ce se întâmplă când un bărbat se îndrăgostește până peste cap de o femeie care nu crede în iubire? Tom (Joseph Gordon-Levitt), un tânăr al cărui vis este să devină arhitect, își câștigă traiul din scrierea felicitărilor, însă o întâlnește pe Summer (Zoey Deschanel), de care se îndrăgostește nebunește. La scurt timp își dau seama că au multe în comun, precum The Smiths și aprecierea față de artistul suprarealist, Magritte. E oare asta suficient pentru a-i schimba lui Summer concepțiile înrădăcinate cu privire la relații și iubire?

4. As Good As It Gets, 1997

Acest film îl are în prim plan pe Jack Nicholson, un bărbat obsesiv-compulsiv, homofob, scriitor al cărui soartă îl pune în cele mai inconfortabile și totodată amuzante circumstanțe pentru a-și depăși aceste temeri.

5. Love Actually, 2003

Scriitorul Richard Curtis transpune iubirea în patru planuri, trei nunți și o înmormântare. Toate acestea au loc în preajma sărbătorilor de iarnă unde fiecare dintre personaje își croiește drumul spre inima celui ales.

6. About Time, 2013

La vârsta de 21 de ani, Tim Lake este surprins cu un secret de tatăl său, și anume că bărbații din familia sa pot călători în timp, fără să schimbe istoria. Astfel cu ajutorul acestei abilități Tim reușește să-și facă o iubită, Mary (Rachel McAdams). Odată cu înaintarea în viața sa neobișnuită, Tim realizează că puterile sale nu-l pot ajuta să-i protejeze pe cei dragi de problemele vieții de zi cu zi.

7. The Holiday, 2006

După ce ies înfrânte din lupta cu viața amoroasă, Amanda din California și Iris din Anglia decid să facă schimb de locuințe unde ajung să-și găsească din nou speranța în iubire.

8. 10 Things I hate about You, 1999

Cu toate că sunt surori, Kat (Julia Stiles) și Bianca (Larisa Oleynik), sunt complet diferite. Kat e frumoasă, inteligentă și totodată rebelă și împotriva relațiilor. Acest lucru este un impediment pentru Bianca, care nu poate să iasă la întâlnire fără ca sora ei mai mare să o însoțească, potrivit unei reguli impuse de tatăl lor. Astfel admiratorul Biancăi încearcă să o cupleze pe Kat cu Patrick Verona (Heath Ledger), de asemenea rebel, care are potențialul de a-i câștiga inima.

9. Annie Hall, 1977

Comediantul Alvy Singer (Woody Allen), ne spune povestea relației lui cu Annie Hall (Diane Keaton), o cântăreață dintr-un club de noapte, de la momentul în care s-au cunoscut până la lupta de a menține o relație într-o societate modernă.

10. Pretty Woman, 1999

Pretty Woman este o adaptare Cenușăresei, în lumea modernă. O prostituată îi fură inima unui om de afaceri foarte bogat, pe nume Edward (Richard Gere), când acesta o plătește pentru a-i ține companie un weekend. Aceștia se luptă cu rigorile impuse de societate și reușesc să-și găsească un punct comun între cele două lumi total diferite din care provin.

11. Moonrise Kingdom, 2012

Acțiunea are loc în anul 1965 pe o insulă numită New Penzance. Aici se întâlnesc doi copii în vârstă de 12 ani, Sam (Jared Gilman) și Suzy (Kara Hayward) care se indrăgostesc și decid să fugă impreună însă vremea nu este de partea lor. O furtună se aproprie de insulă făcându-i pe adulții responsabili de ei să pornească într-o căutare disperată după cei doi, înainte ca furtuna să-i ajungă din urmă.

12. The Lovers, 2017

Ce au în comun o studentă, o actriță și o asistentă? Bărbatul cu care se întâlnesc… și care este căsătorit. Acestea caută răzbunare atât pentru ele cât si pentru celălalte femei care au căzut în plasa lui.

13. Clueless, 1995

Cher (Alicia Silverstone) este cea mai populară fată din liceul Beverly Hills. Considerându-se în stare de orice, aceasta își cuplează doi profesori, acest lucru oferindu-i și mai multă încredere de sine. Pentru a-și demonstra mai departe cât este de pricepută în… orice, decide să-i ofere un makeover noii studente pentru a se integra mai usor, însă aceasta devine mai populară decât ea, demolându-i lumea perfectă în care Cher trăia.

14. Nick and Norah’s Infinite Playlist, 2008

Acest film ilustrează perfect modul în care muzica îi leagă pe oameni. Doi adolescenți singuratici cutreieră străzile din New York, în căutarea concertului ținut de către trupa preferată și a cărei locație este secretă. Cu toate că aceștia sunt încă legați de fostele relații, lucrurile pe care le au în comun duc la crearea unei conexiuni puternice.

15. Hitch, 2005

Will Smith joacă rolul unui doctor al relațiilor care susține că poate din doar trei întâlniri să potrivească pe cineva cu sufletul său pereche. Ce se întâmplă însă când acesta își întâlnește sufletul său pereche?

Află mai multe noutăți pe canalul nostru de Telegram - Afisha.md. 

source:Elle.ro
0