10 seriale clasice pe care merită să le re(vezi) în această perioadă

Chiar dacă ne petrecem timpul în casă, asta nu înseamnă că nu avem o mulțime de activități pe care le putem face. De la citit, gătit, meditat, sport până la vizionarea unor seriale care au devenit clasice.

Iar în cazul în care nu mai aveai idei cu privire la ce anume să urmărești pe Netflix sau alte platforme online, venim în întâmpinarea ta cu o serie de recomandări pe care ar trebuie să le iei în considerare.

1. The Twilight Zone

Dacă ești o fană a serialelor fantasy, atunci The Twilight Zone este potrivit pentru tine. În fapt, serialul este o continuare a altuia, produs între anii 1950-1960 de către scenaristul Rod Serling. De la groază, mister sau extratereștii, pe toate le vei descoperi în serial. 

2. Mad Men

Cu toate că s-a terminat în urmă cu cinci ani, serialul Mad Men încă mai este unul apreciat. Acesta surprinde povestea lui Don Draper, interpretat de actorul Jan Hamm, și a agenției de publicitate la care lucrează, Sterling Cooper Advertising Agency. Acțiunea se petrece în New York, în 1960. Vei vedea cum pe rând, atât femeile, cât și bărbații, vor fi puși în poziții de putere și vor încerca să împace viața personală cu cea profesională.

3. Buffy the Vampire Slayer

Actrița Sarah Michelle Gellar, protagonista din serialul Buffy the Vampire Slayer, este acea fată elegantă, mereu la modă, pregătită să cucerească lumea. Serialul are în prim-plan aventurile unei adolescente care pornește pe urmele vampirilor.

4. Breaking Bad

Un alt serial ajuns repede clasic este și Breaking Bad. Acesta s-a sfârșit în urmă cu șapte ani, însă încă mai este urmărit. Serialul surprinde povestea lui Walter White, un profesor de chimie care, după ce este diagnosticat cu cancer, i se spune că mai are de trăit doi ani. Așa că, pentru a-și proteja familia și pentru a le asigura o situație financiară, el pătrunde în lumea periculoasă a drogurilor.

5. Twin Peaks

În mod cert ai mai auzit până acum de Twin Peanks, capodopera lui David Lynch, așa că ar fi cazul să îi acorzi o șansă. Serialul debutează într-o notă destul de stranie, mai exact odată cu uciderea Laurei Palmer. Cadavrul ei este decoperit într-un lac, iar odată cu asta, ies la iveală și adevăratele personalități ale protagoniștilor.

6. Arrested Development

Un alt serial pe care ar trebui să îl incluzi pe lista ta este Arrested Development. Și spunem asta deoarece are în prim-plan o familie, și anume Bluth, care în ciuda faptului că s-a bucurat de succes pe plan financiar, acum are probleme.

7. The Office

Dacă ți s-a întâmplat până acum să ai un șef mai ciudat sau ai avut parte de un coleg de muncă cu care nu te-ai înțeles, atunci ar trebuie să te uiți la The Office. Serialul este o reprezentare perfectă a diferitelor caractere umane cu care te poți întâlni la locul de muncă.

8. Parks and Recreation

Asemănător serialului The Office este și Parks and Recreation. Leslie Knope este un birocrat dintr-un departament de parcuri și recreere din Indiana, care dorește să înfrumusețeze orașul. Planul ei de a transforma un șantier într-un parc este îngreunat de birocrația guvernamentală, dar și de alte provocări. 

9. Star Trek: The Next Generation

Cu siguranță ai auzit până acum de celebrul serial Star Trek, iar dacă nu ai avut ocazia să îl urmărești până acum, ei bine, ar fi momentul. Producătorul Gene Roddenberry a conceput o lume în care egalitatea de gen și cea rasială erau normale în timpul explorării în spațiu. 

10. The X-Files

X-Files a fost unul dintre cele mai de succes de seriale. Misterul, dar și tensiunea dintre Fox Mulder, interpretat de David Duchovny, și Dana Scully, interpretată de Gillian Anderson, te vor face să urmărești întregul serial. Cazurile investigate de către departamentul de la FBI sunt inedite, aproape inexplicabile, iar rezolvarea lor este împiedicată de forțele ascunse.

source:Elle.ro
0