РУ / RO

Nu a fost găsit nimic

Specificați solicitarea Dvs.

toate noutățile
Concerte
Валерий Меладзе
Palatul Național „Nicolae Sulac”

13 noiembrie

Concerte
Баста
Palatul Național „Nicolae Sulac”

3 octombrie

Concerte
Ethno Jazz Festival 28 Septembrie 2019
Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici”

28 septembrie

Traininguri
Олег Гадецкий в Кишинёве
Sala cu Orga

de pe 7 septembrie

Spectacole
Какого черта
Teatrul Naţional de Operă şi Balet Maria Bieşu RM

8 octombrie

Petreceri
Dor Călător cu Vali Boghean Band, ediția II
Vinăria Poiana

27 august

Concerte
Несчастный Случай - Халатный концерт
Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici”

24 septembrie

Diverse
Harvest 2019
Et Cetera

14 septembrie

Octavian Curoșu, tânărul care și-a propus să pună bazele comicsurilor autohtone
16 iulie, 11:56695

Cultura benzilor desenate în Moldova este definitivată, în mare parte, de revistele Marvel, DC comics sau manga. Octavian Curoșu este un tânăr care își propune să pună bazele comicsurilor și să le reinventeze în versiune autohtonă. Cel mai mare proiect al lui Octavian, rezidă în animarea cărților lui Mircea Cărtărescu.

Octavian spune că proiectarea unui concept are câteva etape, prin urmare, o lucrare bună nu apare peste noapte, ci necesită o documentare profundă. „La prima etapă se ia și se structurează textul brut, ulterior acesta se transformă în bandă desenată. După ce am avut scenariul gata structurat, am început să fac storie boardul și, între-timp, am făcut personajele, schițele principale, și am început să pun culori. Inițial, era ideea de a face comicsul ca și carte, dar ulterior împreună cu Alina Țurcanu, care a comandat proiectul pentru un manual de limbă română online am ajuns la concluzia că putem face ceva mai mult”.

2Tinerii au schițat un motion comics, adică o bandă desenată sub formă de video sonorizată, dar din cauza resurselor materiale limitate și a constrângerii de timp, au fost nevoiți să o facă doar în formatul în care e acum. 12ec7e577219003.5d1b55e94bcf6Proiectul, care include benzile desenate conform scrierilor lui Cărătrescu, a fost realizat pentru a promova literatura și scriitorii moderni. Benzile desenate, la rândul lor, contribuie la atragerea atenției elevilor pentru lectură, prin artă, transmite diez.md.

Cap-coadă, proiectul i-a luat lui Octavian 2 luni jumătate. „A fost făcut într-un timp record. În mediu, un proiect de bandă desenată de asemenea proporții poate să dureze de la trei luni până la jumătate de an.Vedeți lucrarea aici. 

0e3b6e77219003.5d1b55e94c1c0Octavian ne asigură că vor urma și alte proiecte. În prezent, tânărul lucrează la schițarea povestirilor despre Păcală. „Planific să fie un album de aproximativ 200 de foi. Este un proces lung și îmi dedic tot timpul liber pentru a-l realiza”.

Tânărul spune că intenționează să contribuie la dezvoltarea culturii benzilor desenate în Moldova. „Vreau, în timpul apropiat, să apară albume de benzi desenate autohtone pe piața din țară, pe lângă cele cu super eroi sau personaje anime.”

0 au distribuit articolul
Concerte
Валерий Меладзе
Palatul Național „Nicolae Sulac”

13 noiembrie

Concerte
Баста
Palatul Național „Nicolae Sulac”

3 octombrie

Concerte
Ethno Jazz Festival 28 Septembrie 2019
Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici”

28 septembrie

Noutați asemănătoare