Cocoşatul de la Notre-Dame este următoarea adaptare live-action a Disney

Studiourile Disney au ales următorul titlu din seria relansărilor live action ale producţiilor sale animate de succes. Povestea Cocoşatului de la Notre-Dame ar putea fi intitulată simplu, Hunchback, scrie Variety.com, iar cel ales pentru rolul central ar putea fi actorul Josh Gad, scrie cinemagia.ro.

Gad a fost implicat şi în alte producţii Disney, precum Beauty and the Beast (unde l-a jucat pe LeFou). A fost vocea lui Olaf în Frozen, iar anul acesta îl vom vedea în Artemis Fowl (Mulch Diggums). El va avea şi rol de producător al lui Hunchback.

O imagine postată pe contul său de Instagram îl arată în faţa catedralei Notre-Dame din Paris, ceea ce a făcut publicaţiile de profil să considere ca sigură apariţia sa în film, ca protagonist.

Pentru scenariul adaptării - ce se va inspira atât din animaţia originală, cât şi din romanul lui Victor Hugo - a fost angajat David Henry Hwang (ce are în palmares un premiu Tony şi două nominalizări pentru spectacolele sale de pe Broadway).

Filmul va rămâne un musical, coloana sonoră fiind semnată de Alan Menken şi Stephen Schwartz. Merken a compus coloana sonoră a animaţiei din 1996, dar şi pe cea a altor producţii Disney – printre care Beauty and the Beast, Aladdin, Pocahontas, Hercules.

Anul acesta, studioul va lansa trei adaptări live action: Dumbo (29 martie), Aladdin (24 mai) şi Lion King (19 iulie).

source:Cinemagia.ro
0