Au fost anunțate nominalizările celei de-a 46-a ediții a premiilor Annie

Au fost anunțate nominalizările celei de-a 46-a ediții a premiilor Annie, ce recompensează cele mai bune producții de animație ale anului pentru micul și marele ecran, scrie Variety.com, cu referire la cinemagia.ro.

Filmele cu cele mai multe apariții în listele publicate sunt Incredibles 2 și Ralph Breaks the Internet – au primit 11, respectiv 10 nominalizări. Mai concurează la categoria „cel mai bun film de animaţie” lungmetrajul celor de la Aardman Animations, Early Man, alături de Isle of Dogs, o producţie stop-motion în regia lui Wes Anderson şi Spider-Man: Into the Spider-Verse, a Sony Pictures Animation.

Tito and the Birds (Tito e os Pássaros), o producţie braziliană ce a putut fi văzută şi în cinematografele noastre în septembrie-octombrie graţie Anim’est (Festivalul internaţional de film de animaţie), luptă pentru titlul de „cel mai bun film de animaţie independent” cu Ce Magnifique Gateau! (Franța/Belgia/Olanda), MFKZ (Franța/Japonia), Mirai (Japonia) și Ruben Brandt, Collector (Ungaria).

În premieră, vor fi recompensate și producțiile de animație VR. Iată titlurile nominalizate la această categorie: Age of Sail (Google Spotlight Stories și Broadreach Pictures), BattleScar (AtlasV), Crow: The Legend (Baobab Studios), MindPalace (Filmakademie Baden-Württemberg GmbH) și Moss (Polyarc).

Premiile Annie, decernate anual de ramura din Los Angeles a Asociației internaționale a filmului de animație, vor fi anunțate pe 2 februarie.

source:Cinemagia.ro
0