Actrița americană Angelina Jolie a devenit editor al publicației „Time”

Actrița americană Angelina Jolie a devenit editor colaborator al publicației „Time”. Acesta urmează să scrie lunar articole care vor pune în discuție teme precum „strămutarea, conflictele și drepturile omului”.

Jolie, în vârstă de 44 de ani, emisar special al Înaltului Comisariat pentru Refugiaţi al ONU a puclicat deja primul său articol cu ocazia Zilei Mondiale a Refugiatului, intitulat „What We Owe Refugees” (Ce le datorăm refugiaților).

Aceasta a accentuat faptul că refugiații ar trebui „admirați” și își adresează întrebarea: de ce cuvântul „refugiat” a căpătat conotații negative, transmite zugo.md.

„De ce politicienii sunt aleşi pe baza promisiunilor de a închide graniţe şi de a întoarce spatele refugiaţilor?”, a întrebat Jolie în materialul său.

Actrița americană a mai vorbit despre diferenţele dintre migranţi şi refugiaţi, insistând asupra faptului că toţi au nevoie să fie trataţi corect şi cu demnitate, transmite Mediafax.

Numărul global al persoanelor refugiate sau strămutate din cauza conflictelor din ţările în care se aflau a ajuns la 70,8 milioane, acesta fiind un nou record de la înfiinţarea agenţiei ONU pentru Refugiaţi, în 1950.

În ultimii ani, Jolie a donat mai multe milioane de dolari programelor iniţiate de ONU pentru sprijinul persoanelor refugiate din lumea întreagă.

Află mai multe noutăți pe canalul nostru de Telegram - Afisha.md.

source:zugo.md
0