Top Locuri de vizitat in Moldova: Cele mai frumoase locuri din Republica Moldova

Există o mulțime de beneficii de a călători în propria țară, inclusiv de a ajuta întreprinderile mici. Așa cum pandemia Covid-19 a impus mai multe restricții și a redus numărul de călătorii și turiști, în multe țări turismul a fost afectat. Sprijinirea turismului local într-un moment în care vizitatorii internaționali sunt în scădere este esențială pentru a ajuta industria să supraviețuiască.

Călătoriile ne inspiră, ne oferă emoții și ne creează amintiri pe viață. 

Ce ai spune dacă ai încerca să fii turist în propria țară? Explorarea propriei țări va fi o experiență grozavă, deoarece vei vedea lucruri noi și vei obține o perspectivă complet diferită despre locul în care locuiești. Trebuie doar să-ți amintești că poți găsi lucruri frumoase chiar acolo unde te afli, la tine acasă.

Într-adevăr, Republica Moldova este o țară pitorească cu locuri frumoase și atracții turistice care merită să fie descoperită de fiecare.

Dacă ești în căutarea unui loc turistic din Republica Moldova, cu un peisaj pitoresc , cu o cultură veche transmisă din generație în generație și o bucătărie bogată, am pregătit pentru tine mai multe recomandări.

Hai să recunoaștem că în Republica Moldova sunt multe locuri frumoase pe care le poți vizita, iar decizia devine dificilă atunci când există o multitudine de atracții turistice care ar fi perfecte pentru un weekend alături de prietenii sau familia ta.

Astăzi am creat pentru tine un itinerar” numai bun pentru o escapadă cu familia.

Îți propunem traseul Chișinău – Orhei – Hâncești – Ungheni, unde vei descoperi cele mai spectaculoase locații de care poate nici nu cunoșteai.

Marcu Bakery

Marcu Bakery


Marcu Bakery Începe călătoria ta cu un dejun delicios pe traseul Chișinău – Orhei, satul Peresecina. Marku Bakery este o brutărie care este renumită pentru cele mai gustoase plăcinte  mirosul cărora îl vei simți  încă de afară. Cel mai important e că poți găsi plăcintele  pentru orice gust: plăcinte la tigaie sau la cuptor gătite cu multă dragoste. Ia o cafea aromată și o plăcintă numai scoasă din cuptor și continuă călătoria către cele mai pitorești locuri din Moldova.

După un dejun copios, hai să cutreierăm Republica Moldova.

Adresă: Mihai Eminescu 158, satul Peresecina

Complexul de meșteșuguri "Artă Rustică"

Complexul de meșteșuguri "Artă Rustică"La doar 37 de km de Marku Bakery, în satul Clișova Nouă, raionul Orhei, mai exact pe traseul Chișinău- Lvov vei descoperi o adevărată artă, cea rustică. Aici vei afla despre istoria covorului moldovenesc și cea a costumului popular. În incinta complexului de meșteșugari vei avea posibilitatea să vizitezi: o sală de expoziție, muzeul țesăturilor autentice, Casa Mare -  un model de odaie din casele țărănești, un centru de instruire în domeniul meşteşugurilor populare.

Dacă ai o dragoste aparte față de valorile strămoșești și vrei să iei parte la șezătorile de cândva, vizitează complexul care promovează arta populară din Republica Moldova atât pe plan național cât și internațional. 


Adresă: Complexul de Meşteşuguri “Artă Rustică”, Clişova Nouă, r-n Orhei, Ciocîlteni 3519

Palatul lui Manuc Bey

Palatul lui Manuc BeyDupă ce ai făcut cunoștință cu artă rustică, îți propunem să vizitezi o destinație turistică în stil francez - Palatul lui Manuc Bey.

Complexul istoric- Manuc Bey se află în orașul Hînceşti și are o suprafață de 10 hectare. Excursia cu ghidaj îți va oferi posibilitatea să afli istoria lui Manuc Bey, a complexului și să vizitezi : Palatul Princiar, Casa Iamandi, Castelul Vânătoresc,  Turnul de Pază, etc. Dacă ți-am stârnit curiozitatea, vino și fă o plimbare în grădina de iarnă și cunoaște adevărata istorie a acestui Palat.

Adresă: str. Mitropolit Varlaam 51, Hînceşti 3400

Rezervația de plante medicinale din Logănești

Rezervația de plante medicinale din LogăneștiDupă ce te-ai cufundat în istoria complexului- istoric îți propunem să parcurgi 10 km și să vizitezi un obiectiv turistic mai puțin cunoscut - Rezervația de plante medicinale din Logănești din orașul Hâncești, cu o suprafață de 710 ha.

Adresă: Raionul Hâncești

Rezervația naturală Plaiul Fagului

Rezervația naturală Plaiul Fagului

Rezervația naturală Plaiul FaguluiCunoaște flora si fauna din Republica Moldova și admira fagii care au o vârstă nobilă de până la 150 de ani. Destinația care te incanta cu frumusețea ei și îți oferă o stare de liniște și inspirație. Turistii pot beneficia de o excursie cu ghidaj care durează aproximativ 3 ore, la un preț de 50 de lei. Pe teritoriul rezervației vă puteți odihni în foișoare la un preț de 100 de lei per persoană. După o plimbare îndelungată vă puteți caza la hotelul care este amplasat chiar pe teritoriul rezervației și este prevăzut pentru aproximativ 12 persoane. Acest obiectiv turistic se află în raionul Ungheni, în apropiere de satul Rădenii Vechi din Republica Moldova.

Adresă:  r-nul. Ungheni, com. Rădenii Vechi

Podul Eiffel

Podul EiffelTot în raionul Ungheni poți găsi un loc numai bun pentru poze frumoase, îți propunem să vizitezi ,, Podul Eiffel”.


Un pod feroviar proiectat  de mai bine de 135 de inginerul francez Alexandre Gustave Eiffel, care a devenit un important punct de trecere pe durata desfășurării războiului ruso-turc.  Mai târziu acest pod a devenit un pod de flori pentru românii de pe ambele maluri de Prut. De fapt, acest Pod din Ungheni are o istorie spectaculoasă care merită să o cunoști pentru că este în topul atracțiilor turistice din Republica Moldova. Descoperă micul Paris în propria țară!

Adresă: strada Suceava, Ungheni

Parcul Francez

Parcul FrancezSculpturile – cartea de vizită a orașului Ungheni. Orașul Ungheni mai este supranumit- orașul sculpturilor. În anul 2000 a fost fondată o tabără de sculptură la care au participat cei mai talentați artiști plastici din Republica Moldova și România. Sculpturile le puteți vedea în parcul francez din Ungheni, amplasat în partea de vest a orașului.

Adresă: raionul Ungheni

Restaurantul La Bădiș

Restaurantul La BădișDupă o plimbare printre peisaje frumoase din Ungheni, îți propunem să revii de la stilul francez la cel rustic. Fă un popas la restaurantul la Bădiş, un local tradițional moldovenesc cu mâncare delicioasă ca ,, la mama acasă”. În acest restaurant ai posibilitatea să vezi un beci tradițional moldovenesc, mai nou denumită – VINOTECĂ, unde vei descoperi trei feluri de țuică produse de gazda restaurantului.

Adresă: Traseul Chișinău-Ungheni km 32


Republica Moldova este un loc pitoresc cu multe  atracții turistice care merită să fie vizitate și descoperite. Poți fi turist în țara ta  și descoperi locuri ascunse de văzul lumii, dar care pot fi de-a dreptul  spectaculoase. Călătorind în propria țară îți va oferi o șansă unică de a redescoperi și de a învăța mult mai multe despre moștenirea, istoria și natura țării tale.


Dacă acest articol te-a făcut curios, urmărește și alte recomandări pe afisha.md


source:Afisha.md
0