Spectacolele săptămânii la Teatrul ”Alexei Mateevici”

Publicat: 3 mai 2022

Teatrul ”Alexei Mateevici” prezintă în această săptămână trei spectacole valoroase din repertoriul său.  
Pe data 5 mai, joi, spectatorii sunt așteptați la spectacolul „DESTIN”, care aduce istoria unei vieți umane reprezentative pentru poporul nostru,  atât în plan metaforic, cât și ad literam.

Este vorba despre un spectacol realizat în baza scrierilor lui Vladimir Beșleagă, unul dintre numele de referință ale literaturii basarabene. În acest spectacol publicul va urmări și o formulă vizuală interesantă, însoțită de momente plastice ale corporalității. Acesta oferă un prilej pentru interiorizare, meditație și comunicare profundă cu sine, dând șansa spectatorului de-și regăsi valorile și motivația interioară. 

Regie/Adaptare scenică: Dana Strungaru
Asistent de regie: Victor Untilă
Scenografie: Irina Gurin
Compozitor: Viorel Burlacu
Coregrafie: Alexandra Soșnicova | Sergiu Golovnea
Proiecție video: Cristian Oloi
Pictor lumini: Vitalie Lașcu
Sunet: Sebastian Nahaba
Șef producție: Mihai Răcilă
Butaforie: Natalia Cangea
Distribuție: 

  • Valentin Delinschi
  • Valentina Ostap
  • Mihaela Chiu
  • Cătălina Budu
  • Victor Untilă

Durata spectacolului: 1 h 15 min.
Prețul unui bilet variază între 150 și 200 lei, iar pentru elevi și studenți este de 100 lei la prezentarea carnetului de elev sau student


Pe 7 mai, sâmbătă, Teatrul „Alexei Mateevici” vă propune să vizionați spectacolul „Iluzii”. Publicul va vedea în scenă o distribuție inedită, la fel precum și discursul este unul special. 

Acesta este un spectacol „despre viață”, despre ceea ce uneori ne temem să gândim, iar atunci când găsim pe altcineva care crede la fel, putem învăța să credem împreună într-o minciună romantică. Uneori poate fi prea târziu pentru a afla adevărul, la fel cum nu e niciodată târziu să ne rătăcim în păreri inventate. Ce putem simți cu adevărat în acest spectacol este fragilitatea relațiilor umane, a încrederii și a ceea ce ne definește identitatea. Iar întrebarea cheie rămâne a fi aceea dacă trebuie oare să existe o constantă în universul ăsta schimbător?  

Regie: Sorin Militaru
Traducere: Bogdan Budeș
Scenografie: Irina Gurin
În distribuție:

  • Anatol Durbală
  • Elena Frunze-Hatman
  • Olesea Sveclă
  • Victor Untilă

Durata spectacolului: 1 h 15 min.
Prețul unui bilet variază între 150 și 200 lei, iar pentru elevi și studenți este de 100 lei la prezentarea carnetului de elev sau student


Duminică, pe 8 mai, publicul este așteptat la spectacolul „Dureri fantomă ”, semnat de Luminița Țâcu, realizat în cadrul programului universitar Masterat, Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice. 

Acesta ne aduce drama a trei personaje din lumea cea mai de jos, care la început ni se par șterse și cu o viață lipsită de sens, dar despre care aflăm tot mai multe pe măsură ce se dezvoltă spectacolul. Din această poveste putem învăța că fiecare dintre noi are motivele interioare pentru care face anumite alegeri sau se comportă într-un anume fel, a judeca și a te lăsa deznădăjduit nu e niciodată soluția potrivită.

Regie: Luminița Țâcu
Scenografie: Mihai Răcilă
Proiecție video: Cristian Oloi

În distribuție:

  •  Victor Untilă
  • Petre Dragancea
  • Giasti Sirah

Durata spectacolului: 1h 20 min.
Notă: Spectacolul conține limbaj licențios.

Prețul unui bilet variază între 150 și 200 lei, iar pentru elevi și studenți este de 100 lei la prezentarea carnetului de elev sau student.

source:Afisha.md
0