Excel și gândire algoritmică pentru elevi

PreviewImage

Adolescenții de multe ori nu prea înțeleg de unde se iau banii și ce reprezintă. Din păcate, școala nu prea vine cu explicații în acest sens. Nici despre lucrul părinților copiii adesea nu știu detalii și îl socot drept ceva abstract

La curs copiii vor afla cum funcționează economia și în ce constă lucrul antreprenorilor. Cu ajutorul programului Excel, fiecare participant al cursului va intra în rolul unui businessman și va învăța să analizeze datele despre vânzări, să calculeze cheltuielile și chiar să calculeze rata unui credit luat de la o bancă virtuală. Drept rezultat, copiii vor obține un adevărat model financiar a unui business real.

În urma cursului copiii:
- Vor înțelege termenii economici: Разбирается в экономических понятиях: profit, investiție, taxă, cifră de afacere
- Vor crea un model financiar în Excel cu toate câmpurile necesare: cheltuieli și venituri
- Vor ști să calculeze rata dobânzii a unui credit
- Vor înțelege cum influențează diferite categorii de cheltuieli bugetul
- Vor înțelege teoria banilor: vor afla ce înseamnă inflația și care este valoarea banilor vizavi de timpurile pe care le trăim

Cum desfășurăm instruirea online:
 Impresia comunicării în timp real Cursul practic online se desfășoară în timp real. Copilul îl vede și îl aude pe trainer, îi vede prezentarea și îi adresează întrebări imedia ce apar acestea. Limităm numărul de participanți până la 12 – așa, încât fiecare copil să poată fi auzit și ascultat.

Practică, nu „webinar”
De multe ori webinarele și lecțiile video înregistrate se dovedesc a fi inutile. Mai ales dacă e vorba de copii. Asta pentru că deseori copiii le ascultă „pe fundal”, concentrându-se, de fapt, la altceva. Este imposibil de antrenat o abilitate, pornind pe unul din gadgeturi „un cap vociferând”. E nevoie de practică. 80% din cursul propus constă din exerciții practice.

Monitorizarea progresului și a procesului de lucru
Trainerul urmărește câmpul de lucru al fiecărui copil în timp real. Îl corectează imediat în caz de necesitate. Nu permitem deconectarea camerei sau a sunetului, astfel fiecare copil este implicat la maxim. Nimeni nu va reuși „să stea într-un colțișor” neauzit.

 Dotare tehnică la nivel
Ne-am asigurat cu o conexiune de internet de calitate, dispunem de sunet și imagine bune. Desfășurăm cursurile în sala special amenajată – nici un fel de umbre pe fundalul mobilierului sovietic sau sunete de linguri mestecând în ceaun.

Vârsta recomandată: 11-16 ani
5 zile la rând, de la 13:00 până la 15:00 (vremea Moskovei)
Vrei să ne întrebi ceva? Sună/scrie
Vedeți programul detaliat pe pagina

Chișinău, ,
-
1750 Lei
+37379400756 | +37376095999