QUEERDOS RAGE: TU MĂ AUZI?

PreviewImage

Queerdos Rage: Tu Mă Auzi? 2 decembrie, 19:30, Mediacor

Care sunt perspectivele politice ale corpului/identității disidente și cum pot fi ele reflectate în siguranță în spațiul public? Cum putem noi, ca persoane LGBTQIA+, să ne revendicăm identitatea uitată sau eradicată și să (re)impunem locul nostru în viața de zi cu zi?

Vino să vezi un spectacol, care explorează potențialul queer în orașul de astăzi - în spații publice, dar și în spații ascunse. În această lume heterosexuală, în acest timp heterosexual, în calitate de corpuri queer, ne poticnim în interiorul prezentărilor queer precare și în curs de dispariție pe care ni le facem, în timp ce ni se refuză un trecut sau o istorie queer.

Amintirile, dragostea, intimitatea pe care le împărtășim sunt tot ceea ce avem, tot ceea ce ne-a rămas. Le transformăm în foc - un foc queer. Această furie este simplă și răvășitoare - alcătuită din momente și gesturi tandre, moi, radicale, pe care le înscriem în memoria urbană și de arhivă a Chișinăului.

Spectacolul are loc în cadrul Festivalului Internațional de Film Queer Voices, ediția 5, organizat de A.O. Moldox și Cinema Queer Stockholm, cu sprijinul financiar al Institutului Suedez și al Ambasadei Regatului Țărilor de Jos, cu suportul Ministerului Olandez. Parteneri civici - Coaliția Sectorului Cultural Independent din Republica Moldova, Cocoșul Roșu, Oberliht, Platzforma, Queerdos, Zpațiu. Parteneri media - Diez.md, bangbang.md Locals.md, Moldova.org, Newsmaker.md

Chișinău, str. Alexei Mateevici, 60