Women Hackathon

PreviewImage

Înscrie-te la un hackathon organizat exclusiv pentru femei, care va avea loc în perioada 7 – 9 octombrie ONLINE.


Evenimentul are drept scop încurajrea femeilor în utilizarea tehnologiilor informaționale și a soluțiilor inovative pentru dezvoltarea comunitară. Aceasta în condițiile în care, femeile sunt un segment subestimat în domeniul STEM, iar doar 19% dintre cei care activează în sectorul IT din țara noastră sunt femei.

Ce vei face la hackaton?

Timp de trei zile, la eveniment îți vei demonstra abilitățile și talentele, iar ideile generate de tine vor putea prinde viață în proiecte originale care vor schimba comunitatea în care locuiești. Sunt binevenite soluții viabile cu impact local pentru dezvoltarea domeniului tehnologiilor informaționale, antreprenoriatului, infrastructurii sau ecologiei.

Cum participi la hackaton?

Pentru a participa la concurs trebuie să te înregistrezi pe:aici  

De ce să participi la hackaton?

E timpul să fii chiar tu cea care aduce schimbarea în comunitatea ta! Evenimentul îți va oferi o oportunitate de a-ți întâlni colegii, de a interacționa cu femei lideri și potențiali mentori și de a-ți testa capacitatea de a folosi tehnologia pentru a rezolva problemele locale.

Primele 3 echipe câștigătoare vor fi premiate.

Evenimentul este organizat în cadrul „Empowering Women Hub Networks”, proiect care își propune să susțină dezvoltarea economică prin implicarea mai multor fete și femei în sectoarele promițătoare, cu scopul de a avea impact asupra egalității, independenței și să creeze un acces mai bun la oportunități economice, prin promovarea egalității de gen și abilitarea femeilor prin implicarea lor în tehnologiile informației și dezvoltarea comunicațiilor. Proiectul este implementat de IHUB/Seed Forum Moldova în colaborare cu UN Women, cu sprijinul financiar al Suediei și USAID, în parteneriat cu proiectul Tekwill.

Chișinău, ,