Dacii Liberi - Moto Fest (EDITIA II)

PreviewImage

De pe data de 16 iunie pâna pe data de 18 iunie va avea loc Dacii Liberi - Moto Fest (EDITIA II)

După o perioadă de interdicții și haos, și deoarece a fost cerută și așteptată, am ajuns și la cea de-a doua ediție a Moto-Festului Dacilor Liberi!

Pentru cei ce au mai fost la evenimentele organizate de Daci, suntem siguri că nu mai este necesară publicitatea, milogirea, descrierea programului, anunțarea locației sau alte metode de convingere pentru a ne onora cu prezența... suntem siguri că veți fi alături de noi și anul acesta!

Pentru cei ce doar au auzit de acest eveniment moto și l-au bifat ca eveniment ce urmează să fie vizitat; cei din afară ce căutau motiv să ne viziteze țara; posesorii și pasionații de motoare; amatorii de muzică rock, bucate tradiționale și locuri pitorești... vom încerca să vă convingem să ne fiți oaspeți!

Perioada desfășurării evenimentului și locația.

Astfel, la mijlocul lunii iunie 2023, (în perioada 16-18 iunie) vă așteptăm pe toți să ne fiți aproape la Combinatului de Vinuri de Calitate "MILEŞTII MICI"!!!

Este vinăria cu cea mai mare colecţie din lume, record recunoscut în 2005 de Cartea Recordurilor Guinness. Tot în același an este declarată de Parlamentul RM „Patrimoniul Cultural-Naţional al Republicii Moldova”

  • Spațiul verde aferent vinăriei va fi amenajat pentru campare la cort astfel încât să ne fiți aproape întreg weekendul.
  • Parcarea vinăriei în această perioadă va fi doar pentru motocicliști.
  • Pe teritoriul vinăriei vor fi amenajate mese și scaune, precum și improvizate spații la umbră pentru cei ce vor savura bucatele și băuturile noastre tradiționale.
  • Tot aici, lângă voi, va fi amenajată scena și vor presta trupele care ne sunt parteneri la acest eveniment.
  • Pe lângă motocicletele custom, cele de epocă, amplasate pe teritoriul vinăriei, vom încerca să vă surprindem cu multe alte surprize la care tot încă se muncește...

Așa cum v-am obișnuit deja, la evenimentul DacilorACCESUL MOTOCICLIȘTILOR ESTE LIBER!!!

Pentru fanii trupelor ce urmează să ne presteze precum și pentru toți ceilalți doritori să petreacă acest weekend la Milestii Mici, alături de noi, înconjurați de motoare, muzică bună, bucatele și băuturile noastre tradiționale, accesul la eveniment va fi în bază de bilet care poate fi procurat pentru fiecare zi separată a festivalului fie pentru cele două zile de program.

Programul (la care încă se muncește).
Vineri (16 iunie 2023):

  •  Începând cu ora 12:00 deschidem porțile evenimentului și întâmpinăm oaspeții.
    Parcarea cailor, înregistrarea participanților, campare după care program de voie la umbra salciilor, cunoștințe noi și vechi, grătar, bere și bineînțeles vinurile noastre renumite reci!!!!
  • La ora 18:00, când se mai ascunde soarele, vom da startul “gălăgiei”!)
    Alături de noi vor fi trupe autohtone, din Romania și chiar Ucraina.
  • Deoarece suntem toți de pe drum obosiți, și deoarece sâmbătă se anunță o zi încărcată pe la 24:00 vom încerca să facem liniște și să dăm stingerea.

Sâmbătă (17 iunie 2023):

  • Încet și la voie deșteptarea.
    Ca să ne revenim mai ușor vom avea dis de dimineață zeamă proaspătă moldovenească (pe lângă ceai, cafea...).
  •  Cei ce și-au revenit, cei ce s-au păstrat treji până la 12:00, încălecăm caii formăm coloana așa cum se cade și pornim ușor călare prin galeriile Vinăriei “Milestii Mici”!!!

Itinerarul este unul lung și pe alocuri întunecat așa că fiți siguri că aveți rezervoarele pline și farurile funcționale!!)) Totodată vă anunțăm că în galeriile subterane e mai rece așa că să aveți ceva mai cald pe voi decât tricoul))

  • Ieșim la lumina zilei, ne încălzim încet până în parcarea vinăriei, parcăm caii și așteptăm în voie concursurile savurând bucatele și băuturile reci.
  • Concursurile vor începe aproximativ la 15:00.
  • Ne asigurăm că sunteți gata și pornim “gălăgia” începând cu ora 18:00.
  •  pe la ora 23:00 încercăm să rezumăm evenimentul.
  •  24:00 rugul dacic cu sunete de chitară după care liniște și pace.

Duminica (18 iunie 2023):

  • Deșteptarea în voie cu cafea, ceai, zeamă...
  • Ne luăm rămas bun de la cei care se grăbesc, însă pentru cei care mai au timp și vor să viziteze orașul Chișinău, să cunoască puțin din istoria și cultura noastră, vom organiza o excursie la Muzeul National de Istorie a Moldovei!!!

Suntem așteptați cu drag de către administrația și angajații muzeului care ne vor răspunde la toate întrebările după excursiile organizate (la fel gratuit).

  • Muzeul este amplasat chiar în inima orașului Chișinău așa că veți putea vizita și Piața Marii Adunări Naționale, Guvernul, Parlamentul, Catedrala Mitropolitană, Grădina Publică Ştefan cel Mare şi Sfânt... și multe alte obiective de reper turistic din Chișinău.

După care cu desaga plină cu de toate vă lăsăm să porniți spre casă)))
Cel puțin așa se conturează cea de-a doua ediție a Moto-Festului Dacii Liberi!!!
După cum am zis, pentru voi se lucrează așa că vă așteptăm cu drag!!!
Asfalt uscat și PACE tuturor!!!

Ialoveni, com. Milestii Mici,
-