Abonează-te la mailingul nostru săptămânal, pentru a fi la curent cu principalele evenimente din țară

Maratonul "Dragonul de Aur" la 5 ani

PreviewImage

"Dragonul de Aur" revine în septembrie 2022!

În cadrul parteneriatului comunității Run Moldova și a Rezervației Orheiul Vechi, cea mai populară competiție de trail running din Republica Moldova, cheamă alergătorii la linia de START pe data de 3 septembrie 2022, la ora 6:00!

Sportivii vor avea la dispoziție trei curse: CROSS (14km cu 250m D+), Semimaraton (22km cu 400m D+) și Maraton (44km cu 800m D+). Maratonul Dragonul de Aur de la Orheiul Vechi este o competiție organizată într-o locație unică, amplasată pe structuri geologice de peste 13 milioane de ani, cu urme de locuire umană de peste 30 000 ani, fortificații geto-dace, caverne și urme ale orașelor Hoardei de Aur și Țării Moldovei - “Șehr al-Cedid” (Orașul Nou) și “Orheiul Vechi”.

Rezervația Orheiul Vechi, aflată la intersecția Occidentului cu Orientul, păstrează un SEMN DIVIN - amprenta Dragonului de Aur, o făptură simbolică venerată din timpuri imemorabile în întregul spațiu euro-asiatic. Urmează “Calea Dragonului” (Semimaraton) sau „Hoarda de Aur” (Maraton), pe stânci de milioane de ani, prin locuri pline de istorie și legende!

Alege una din cursele de maraton și semimaraton, prin Rezervația Orheiul Vechi și pe colinele din preajma râului Răut. Traseul curselor include Mănăstirea rupestră Butuceni, Biserica Sfânta Maria, “amfiteatrul milenar”, Vestigiile citadelei și sanctuarului geto-dacic, băilor tătărești, palatului pârcălabului, bisericii și citadelei medievale, locuinței din piatră și înconjurul siluetei legendarului Dragon de Aur.

Taxa de înregistrare va fi de 350 lei pentru distanța scurtă, 500 de lei pentru Semimaraton și 550 pentru Maraton !!! La cursă pot participa doar persoanele care au atins vârsta de 18 ani, sunt siguri de forma sa fizică și își asumă responsabilitatea, în totalitate, pentru propria condiție fizică, pe durata concursului și își exprimă această asumare prin semnarea declarației pe propria răspundere, la primirea kiturilor!

Butuceni, ,
+37322111072