Jurnalul Annei Frank

PreviewImage

În februarie sau la începutul lunii martie, în anul 1945, s-a stins din viață micuța Anna Frank, la numai 15 ani... Echipa TAM aduce omagiu spectacolul "Jurnalul Annei Frank", protagonistă fiind actrița Elena Frunze-Hatman, care s-a învrednicit de Premiul "Pentru cel mai valoros debut" la Gala Premiilor UNITEM -2019!

Jurnalul Annei Frank este, de fapt, caietul undei fete de 13, apoi de 14 şi 15 ani, care povesteşte despre întâmplările ei zilnice, petrecute într-o anexă, în care se refugiase împreună cu familia sa, atunci când Amsterdamul fusese ocupat de naziști. În momentul scrierii, jurnalul devine o radiografie zilnică, începând din anul 1942 până în 1944. Refugiul Annei în aceste condiții, amintirile ei despre viața evreilor în timpul Holocaustului, au devenit o adevărată operă literară, cu o valoare istorică de neprețuit.
Spectacolul include mai multe secvențe din acest jurnal, prezentând diverse perioade și stări ale Annei, având în rolul central pe Elena Frunze-Hatman. Este vorba de o monodramă, care povestește despre trecutul dureros al evreilor, prin intermediul unui copil, prin prisma unei fete de 12 ani, adolescența căreia a trecut în cei mai de groază ani pentru omenire.

Rolul titular: Elena Frunze-Hatman
Durata spectacolului: 1 oră

Chișinău, str. Alexei Șciusev, 93
200 Lei
+37322238826