Dance Festival - Day 3

PreviewImage

1. Vezi în mine

Coregrafie și concept: Dariusz Novak și Dor Mamalia, Polonia
Durata: 30 minute

Avem tendința de a asocia intimitatea cu apropierea, iar apropierea cu un anumit set de experiențe împărtășite. Cu toate acestea, de fapt, persoane complet  străine , care nu și-au spus niciodată un singur cuvânt unii altora pot împărtăși intimitatea – intimitatea manifestată printr-un schimb de priviri, o plecare acapului, zâmbet, stranger din umeri. Apropierea, care durează câteva minute sau de-a lungul unei melodii pe care o ascultă împreună. Un acord  fără cuvinte.  Încheierea este o împărțită spontan printre povești nespuse, adunate în jurul cântecului.

John Berger

Intimitate, apropiere, singurătate – aceste stări inițiază și ne încurajează să căutăm interpretările lor trupești. Le citim pe fiecare în parte prin propriile noastre experiențe, amintiri și imagini, care - altoite în corp și spațiu - înfloresc în imaginea mișcării.

Dor Mamalia și Dariusz Novak au creat un duet „Vezi în mine”, care a fost prezentat în mai 2018 la festivalul Kibbutzurich. Aceeași lucrare a fost prezentată la Teatrul Korzo din Haga, Amsterdam, Paris, Moscova, Regensburg, Sankt Petersburg, Ekaterinburg, Tel Aviv și Varșovia.

Susținut de proiectul Territory of Dance, Teatrul de dans din Lublin, Polonia, Institutului Adam Mickiewicz, Polonia 

2. Memoria despre viitor

Concept si coregrafie: Chris Aiken si Angie Hauser, SUA
Durata: 30 min.

Chris si Angie sunt artisti recunoscuti la nivel international pentru abilitatea sa de a gasi posibilitati compozitionale dinamice si imprevizibile, in improvizatie. Din 2003 ei creeaza proiecte de dans ce imbină fizicitatea cu muzicalitatea și capacitatea lor de a angaja imaginația poetică a publicului.

Cu sustinerea Ambasadei SUA in Moldova.

3.  „Moment unic”

Rezultatul Laboratorului de Performance, din cadrul Festivalului CONTACT+.
Concept: Chris Aiken si Angie Hauser, SUA

Participanti: un grup de artisti internationali, participant ai festivalului si laboratorului de performance “Moment unic”.

Unde sunt când dansez? Cine și cu cine dialogheaza? Cum pot face o alegere creativă și atentă în raport cu mine, cu ceilalți și cu mediul meu?

Această prezentare este despre cum jucăm unul cu altul o acțiune, o percepție și imaginație, în timp ce ne atingem de poezia noastră interioară.

Cu sustinerea Ambasadei SUA in Moldova.

Chișinău, bd. Grigore Vieru, 11
80 - 150 Lei