Werner Gruber (Ro)

PreviewImagePreviewImagePreviewImagePreviewImagePreviewImagePreviewImage

Acest film este o poveste despre sacrificiu și răzbunare.

Mara Kaminski, o fată căreia i-a fost furată copilăria, și Werner Gruber, de origine germană, a cărui demnitate a fost strivită.

Destinul Marei și al lui Werner Gruber inevitabil se intersectează, provocând momente de tensiune, intrigi și dezvăluiri neașteptate.

După moartea misterioasă a părinților ei, copila Mara a fost dusă la orfelinat, unde a rămas până la maturitate. La vâsta de 18 ani Mara s-a transferat la oraș, unde a trăit și a muncit timp de câțiva ani. Urmarită de gândul de a forma o familie pe care nu a avut-o niciodată, Mara a decis să se întoarcă în satul și în casa în care a trăit alaturi de părinții ei, care este fosta casă a lui Werner Gruber.

Werner Gruber, neamț de origine, 19 ani în urmă, și-a pierdut slujba de primar al satului Westfield, apoi casa. Într-un acces de furie, fiind sigur că vina la tot ceea ce s-a întâmplat cu el era din cauza părinților Marei, care erau noii proprietari ai casei, Werner consumat de răzbunare, i-a ucis, provocând explozia mașinii lor.

Werner, supranumit Primarul, ucigaș nedescoperit până în prezent, astăzi este grădinar șef, trăiește la periferia satului Westfield într-o casă modestă împreună cu soția sa Harriet. Sentimentul nedreptății și căutarea fericirii l-au făcut pe Werner să-și găsească refugiul în extremismul unei religii născocite chiar de el, în familia sa are o relație nebunească cu soția, după ritualuri metodice, pseudo-religioase.

Revenirea Marei acasă pare să meargă spre bine: casa începe să prindă viață, Mara se angajează ca chelneriță la barul „Eric Bar" din sat, iar în inima Marei apare Eric. Dar această liniște începe să dispară o dată ce Werner află despre întoarcerea Marei în casa pe care mereu a considerato doar a sa. Werner nu mai are liniște în suflet, fiind deja consumat de răutate. 

Harriet, nemțoaică de origine, soția sa, complică și mai tare situația, ea o consideră pe Mara ca pe o fiică pe care nu a putut-o avea niciodată și disperată încearcă să o avertizeze că este în mare pericol trăind în această casă. Într-un punct culminant de tensiune și suferință, Werner ajunge să-și piardă total controlul și luciditatea: comite o altă crimă și în final dă buzna în fosta sa casă, unde o găsește pe Mara împreună cu soția sa Harriet. Mara între timp reușise deja să descopere toate secretele și adevărurile ce ținea de casa lor și moartea părinților ei, informând poliția și prezentând toate probele necesare.

Werner, în furie totală, recunoaște crima părinților Marei, prezentându-se drept victima anumitor circumstanțe, dar imediat după, realizează că de fapt a dat greș. Werner își ucide soția, apoi își pune si el capăt zilelor, închizând astfel capitolul suferințelor sale și ale celor implicați în drama din Westfield.

Расписание
Нет сеансов
Chisinau, Arborilor , 21