CREȚUL – proecție caritabilă închisă

PreviewImage

Probabil, mai mult se vede de la distanță. "Kretsul" este primul film artisitc despre compatriotul nostru.

Distribuția comercială a filmului nu va avea loc.  Proiecția ce va urma în curând este singura de pe marele ecran. Se va desfășura datorită bunăvoinței producătorilor, care au convenit că filmul poate și trebuie să fie difuzat în Republica Moldova, patria eroului principal. 

Oleg Kretsul (Crețul) este un om legendă, un atlet a cărui forța fizică și cea de spirit nu încetează niciodată să-i uimească pe cei din jur.

Regizorul a fost șocat de povestea lui Oleg. I s-a părut important să transmită publicului un gând, aparent, simplu - omul este creatorul propriului destin.

Nimeni nu este asigurat de la nenorocire, dar modul în care te descurci, depinde doar de tine.

La moment, Oleg Kretsul (Crețul) este un sportiv activ, campion paralimpic, de patru ori campion mondial și de cinci ori campion European, multiplu campion și câștigător al turneelor internaționale, președinte al Comitetului Paralimpic din Republica Moldova, soț și tată fericit.

Iar 27 de ani în urmă, un accident teribil a împărțit viața lui în două.

Înainte de tragedie - perspective strălucitoare, primele olimpiade, nunta cu iubita, fericire și planuri mari de viață.

După - luni în spitale, dureri persistente și pierderea vederii, complet și pentru totdeauna.

La doar nouă zile după nuntă, Oleg și tânăra sa soție au avut un accident teribil. Toți, cei care erau în mașină cu el, au murit, iar Oleg și-a pierdut vederea. Atunci, părea că totul se prăbușise. Corpul este fracturat, orbirea este ireversibilă și nu are rost să trăiești.

Prietenii l-au scos din depresie. Ei l-au ajutat să facă primii pași. La atingere. Cum să se antreneze și cum să antreneze un sportiv orb, la acel moment, nu știau nici Oleg și nici prietenul lui, Vitalie.

Pas cu pas, la început au lucrat din intuiție pură. Vitalie a încercat să adapteze tehnicile de antrenament pentru Oleg, căutând informații, tehnici, turnee. A căutat și a găsit.

Chiar din primul turneu pentru persoane cu deficiențe de vedere din Vilnius, Oleg a devenit câștigător. Și aceasta a fost a doua naștere a lui Oleg în sport.

Oleg a depășit o depresie severă, a început să iasă din nou pe tatami și să câștige. Iar după 13 ani de la accident, zi în zi, Oleg a îndeplinit visul principal al fiecărui sportiv - a devenit campion, campion paralimpic la un turneu de la Beijing.

Viața lui este o luptă. La propriu și la figurat. "Krețul" este un film despre curaj și tărie de spirit, despre adevărata prietenie masculină și despre faptul, că viața noastră depinde doar de noi.

Pe 22 noiembrie, premiera va avea loc în cadrul unei proiecții închise la Cinematograful Patria Cineplex Loteanu. La premieră, vor fi prezenți, cu siguranță, actorii care au jucat rolurile principale în film. Și, desigur, eroul -  Oleg Krețul .

Toate fondurile colectate prin vânzarea biletelor vor fi folosite pentru susținerea echipei naționale de para judo a Republicii Moldova și pregătirea pentru Jocurile Paralimpice de la Paris din 2024.

Prețul biletului: 2000 MDL

IMPORTANT: derularea va avea loc simultan în trei săli ale Cineplex Loteanu și presupune «free seating».

  • OPEN DOORS - 19:00
  • SHOWTIME - 20:00
  • 14+

INFOLINE: +373 22 896 499

Dacă doriți să deveniți partener pe termen lung al Fundației Internaționale „Oleg Krețul”: +373464353 (pentru persoane juridice și persoane fizice)

Chișinău, bd. Ştefan cel Mare și Sfânt, 103
+373 22 896 499
2000 MDL