Panda lui Schrodinger: o recenzie a filmului de animație Kung Fu Panda 4

Publicat: 12 martie 2024

Aceasta este o continuare bună a unei francize foarte iubite, care reușește să mențină ștacheta de calitate stabilită de filmele anterioare, dar cu siguranță nu o ridică mai sus.

După ce a devenit consilierul spiritual al Văii Păcii și are nevoie de un succesor în poziția de Războinic Dragon, Po întâlnește o hoață vulpiță pe nume Zhen. Împreună, ei pornesc într-o aventură pentru a opri o vrăjitoare malefică cunoscută sub numele de "Cameleon", care vrea să invoce răufăcători din trecutul lui Po din Lumea Spiritelor.

Dincolo de amabilități, veți avea parte de niște imagini grozave. Animația nu a atins noi culmi, dar este un amestec excelent de stil de bandă desenată și tehnologie modernă care face ca fiecare scenă de luptă să fie spectaculoasă. Regia aduce o abordare ușor nouă a unei lumi deja cunoscute în filmul de animație, punând accentul pe dezvoltarea emoțională a personajelor și a relațiilor dintre ele.

Accentul rămâne pus pe autodepășirea spirituală și fizică, dar de data aceasta Po se confruntă cu provocări și mai profunde, ceea ce face călătoria sa moderat de interesantă.


De remarcat în mod special întoarcerea lui Tai Lung, un inamic din primul episod, care este cu siguranță o surpriză plăcută pentru fanii francizei. Iar coverul unei melodii de Britney Spears interpretat de Jack Black însuși (Po în dublajul original) în genericul de final este neașteptat de potrivit și amuzant.

"Kung Fu Panda 4" nu este doar o continuare a poveștii îndrăgitului și dolofanului Războinic Dragon, ci și un film despre creștere, descoperirea de sine și importanța de a-ți găsi drumul în viață în ciuda tuturor obstacolelor. Există loc atât pentru personaje noi, cât și pentru prieteni vechi, fiecare contribuind la povestea generală, făcând lumea lui "Kung Fu Panda" și mai bogată.



În general, "Kung Fu Panda 4" este o continuare bună a unei francize foarte îndrăgite, care reușește să mențină o bună ștachetă de calitate stabilită de filmele anterioare, dar cu siguranță nu o ridică și mai sus. În cazul meu, situația seamănă cu cea a lui Schrodinger's Panda. Este și viu și mort în același timp. Se observă că creatorii nu mai au nicio idee care să iasă în evidență. Dar, din nou, fanii vor fi mulțumiți, iar copiii - și mai mult.

De asemenea, puteți viziona acest film în cinematografele din Chișinău. Bilete online și programul spectacolelor aici.

источник:Afisha.md
0