Lupii lui Calancea prezintă noul album LELEA la Chișinău


Publicat: 23 aprilie 2024

Lupii lui Alex Calancea vin la Palatul Național din Chișinău pentru a prezenta noul său album - Lelea - o colecție inedită de chiuituri cu strigături de joc și cântece de ascultare!

Albumul conține 18 piese, compoziții de autor ale Lupilor, dar și piese folclorice foarte vechi prezentate prin prisma lui Alex Calancea.

La finalul anului 2023, Lupii au lansat prima piesă de pe albumul omonim Lelea - un dialog muzical între Bădița și Lelea, cu replici „fierbinți”, pe note muzicale, într-o fuziune de ritmuri incendiare, o colaborare cu Baletul Național “JOC”.

Lelea, noul album al Lupilor, vine să readucă în actualitate tradiția de altădată când lumea se-ncingea în hore, iar chiuiturile și strigăturile de joc se auzeau hăt în satele vecine.


«La horele satului, dansurile erau însoțite de muzica instrumentală, pocnete din degete, bătăi din palme, pași bătuți și chiuituri. Iar când se așezau să-și tragă sufletul după atâtea hore, bunii și străbunii cu cântece de ascultare își spuneau poveștile de drag și viață.»

Evenimentul din Chișinău va avea loc pe data de 17 mai, la Palatul Național ”Nicolae Sulac”.

Biletele pot fi procurate online pe platforma afisha.md

Turneul a început începe cu spectacolul din 19 februarie, la Galați, după care albumul a fost prezentat publicului din alte 8 orașe din România: Bacău, Constanța, Ploiești, Brașov, Iași, Suceava, Cluj și Timișoara, iar în București urmează să fie prezentat pe 23 mai.

источник:Afisha.md
0