Puya, Andra şi Guz ne oferă colaborarea finalului de primăvară: Dorul

Puya, Andra şi Guz ne oferă colaborarea finalului de primăvară, prin piesa "Dorul". De la triluri cu iz de muzică din popor ajungem într-o creaţie pop-rap, ilustrată cu cadre demne de documentarul "România neîmblânzită", o creaţie marca Alex Ceausu. Urmăreşte videoclipul în articol.

Puya, Andra şi Guz şi-au dat mâna pentru a crea o piesă cum nu a mai fost până acum în peisajul muzical autohton, transmite infomusic.ro. E genul de track care apare în preajma zilei de 1 decembrie, pentru un boost de apartenenţă la neam şi pentru a ne reaminti valorile poporului român. Nu e de mirare că piesa a strâns aproape 1 milion de vizualizări în doar 24 de ore şi e gata să cucerească Trending-ul. Andra începe "Dorul" cu o abordare modern-folclorică, urmată de un beat de muzică ambientală meets Delerium, cu un puternic aer de Enigma sau Era adus în 2020.

Puya intră pe vers cântând despre Mihai Viteazul, despre folclor şi despre felul în care poţi relaţiona cu maramureşenii, oltenii, ardelenii şi moldovenii. Rapperul din Sălăjan încheie cu clasica zicală "sângele apă nu se face". Andra creează un refren fredonabil indiferent de vârstă şi gusturi muzicale. Videoclipul este înţesat cu cadre din natură, filmate în Carpaţi, cascade, mănăstiri, case din popor, apusuri la malul Mării Negre şi alte peisaje superbe din România.

Guz intră pe piesă cu o voce unică, o combinaţie dintre autotune şi timbru răguşit, invocând amintiri din copilărie şi casa părintească. "Dorul" a fost filmat în perioada stării de urgenţă dar artiştii au respectat cu stricteţe normele de siguranţă impuse de autorităţi. Puya a declarat următoarele despre colaborare:

Cred că acum, mai mult ca niciodată românii au nevoie de unire. Acum, când au trecut peste 100 de ani de la Marea Unire, noi suntem mai dezbinați ca niciodată. Împărțiți de social media sau mii de km în diverse grupulețe, uităm că avem același sânge, vorbim aceiași limbă, avem aceiași tradiție și suferim cu toții de același dor de casă!

Piesa este un apel la unitate! Ca în celebra poezie folclorică românească, unu-i moldovean (Guz), altul e muntean (Puya) și altul ardelean (Andra). E timpul să fim mândri că suntem români. Acum, în 2020, e timpul să dăm generației noi din experiența acumulată în cei 20 și ceva de ani de muncă și să întindem o mână celor care sunt la început de drum.

Noua piesă este bonus track al albumului "Aventurile Domnului Puya", lansat în decembrie 2019 şi este compusă de către Mahia Beldo. Una dintre rarele co-producţii dintre două case de discuri total independente, Scandalos Music şi Andra Records.