Ozzy Osbourne îşi încheie cariera live, renunţă la turnee extinse

Publicat: 4 februarie 2023

Problemele de sănătate continuă pentru Ozzy Osbourne, care se simte prea slăbit pentru a îşi relua turneele programate în 2023. Legendarul rocker a transmis un mesaj fanilor, prin care a anunţat cu mare durere că se vede nevoit să anuleze toate show-urile din 2023.

În vârstă de 74 de ani, Ozzy Osbourne a transmis fanilor la început de lună februarie 2023 faptul că s-a terminat cu zilele sale de turnee şi călătorit din oraş în oraş. Motivul este sănătatea sa şubredă. Fostul solist Black Sabbath şi câştigător de premii Grammy a postat mesajul în social media pe 1 februarie, citând accidentul pe care l-a avut cu 4 ani în urmă, care l-a lăsat cu sechele serioase la coloană.

Astfel, "Prinţul Întunericului" nu mai este capabil fizic să îşi onoreze concertele din Marea Britanie şi Europa. Ozzy subliniază că vocea sa nu a avut de suferit, dar corpul său nu mai poate. Aminteşte de 3 operaţii, tratamente cu celule stem, nenumărate ore de fizioterapie, ba chiar şi revoluţionara tehnologie Cybernics HAL. HAL înseamnă Hybrid Assistive Limb Treatment şi foloseşte on exoschelet pentru a îmbunătăţi mişcarea şi echilibrul.

Ozzy le-a mulţumit fanilor care au păstrat biletele de la precedentele concerte amânate sau anulate din cauza pandemiei. Osbourne pare a indica faptul că nu concertul în sine e problema, cât mai degrabă călătoriile dese între oraşe. La final de mesaj a mulţumit familiei, fanilor, membrilor trupei, dar şi colegilor din industrie, Judas Priest, cu care mergea în turneu. Deocamdată artistul rămâne în discuţii cu echipa sa, pentru a veni cu idei legate de reprezentaţii ale sale care să nu implice călătorii între oraşe şi ţări.

Toate biletele vor putea fi returnate. Problemele începeau pentru Ozzy în 2019, când şi-a anulat concertele după o căzătură serioasă. În 2020 a fost diagnosticat cu Parkinson, iar apoi a urmat Covid-19 şi operaţiile. Pe de altă parte, artistul a rămas cât se poate de activ, lansând un album în 2019, "Ordinary Man" şi unul în 2022, "Patient Number 9". Ozzy a avut o perioadă ocupată, între revitalizarea show-urilor TV alături de familia sa şi o muncă prolifică în studio.

source:Afisha.md
0