Alternosfera își surprinde fanii cu videoclipul pentru piesa Amanet

Alternosfera a lansat single-ul şi videoclipul "Amanet". Clipul îl prezintă pe solistul formaţiei, Marcel Bostan, ca un veritabil John Wick, care alături de colegii de trupă atacă o casă plină de spectre. Urmăreşte clipul în articol.

"Amanet" este un single de pe albumul "Arhitectul din Babel", lansat de către trupa din Republica Moldova în această vară, transmite infomusic.ro. 

LP-ul a debutat pe 3 iulie 2019 şi marchează împlinirea a 20 de ani de existenţă a trupei. Noua piesă combină rock-ul alternativ plin de angoasă pentru care e cunoscut grupul de peste Prut cu versurile fantastice scrise de Marcel and co. Sunt jocuri de cuvinte, metafore şi hiperbole pe care muzica autohtonă nu le redă aşa bine de ceva vreme.

Alternosfera cântă despre cei care îşi lasă inima şi idealurile amanet pentru plăceri superficiale. Versurile ascund şi un sub-mesaj despre împietrirea unei inimi care a trecut prin prea multe iubiri şi simţăminte. 

Videoclipul regizat de Serghei Vetrov prezintă membrii trupei luând cu asalt o casă părăsită, în care manechine feminine prind viaţă. Am fi crezut că vom vedea o confruntare armată ca în "John Wick", având în vedere armele purtate de muzicieni, dar nu se petrece nimic.

De fapt e vorba despre spectre şi fantome ale trecutului, iar acel depozit de lucruri vechi simbolice aminteşte de cel din "The Conjuring" sau "Annabelle". Unul dintre ultimele single-uri lansate de trupă a fost "Fântânile", care a primit şi un scurt metraj. Înainte a apărut şi "Lucis", o creaţie muzicală despre modul în care a murit Mihai Eminescu. Grupul activ din 1998 se forma de către doi prietenii liceeni, prima repetiţie având loc chiar pe 13 decembrie în acel an.

În acest moment au rămas doar 2 membri din componenţa iniţială: Marcel şi Marin. Trupa a abordat genuri precum rock alternativ, metal şi post grunge. Are piese în limba română şi rusă, iar primul album, "Oraşul 511" a fost lansat în mai 2005. Numele se trage de la garajul numărul 511, unde formaţia avea sala de repetiţii. Acea denumirea avea să apară şi la înregistrările actuale, din Studio 511 LAB. Alternosfera se diferenţiază de muzica alternativă locală şi din Moldova prin clapele care se regăsesc în piese şi versurile triste, legate de iubire şi suferinţă.

Află mai multe noutăți pe canalul nostru de Telegram - Afisha.md.