Un moldovean a cucerit publicul din Franța cu un film de animație

După ce s-a remarcat în Canada cu animarea poemului eminescian „Luceafărul” în 3D, moldoveanul Ion Cebotari a cucerit și publicul din Franța. Iar asta – datorită unui nou film plin de emoție care a primit titlu de „Cel mai bun” la Festivalul Fantasy din Menton.

Noua producție a tânărului originar din Nisporeni – „Otilia: l’histoire d’un rêve brisé” (Otilia: istoria unui vis spulberat) – are și o poveste frumoasă în spate. Ion zice că a dedicat animația fiicei sale, pe care vrea să o îndemne să nu abandoneze baletul.

„Ideea filmului are la bază: nu trebuie să abandonezi visurile pe care le ai. Chiar dacă le abandonezi, într-un moment sau altul, oricum este cineva care ia visul şi-l dă mai departe chiar ţie. Ca exemplu pot să spun că soţia mea a dansat, dar a abandonat dansul, s-a dedicat familiei, lucrului, studiilor. Acum fiica face balet. Soţia a motivat-o mult şi a îndreptat-o pe calea dată, adică acesta e sensul ascuns. Visurile nu se pierd niciodată, tu oricum ai să le dai mai departe”, a mărturisit el pentru albasat.net.

„Otilia” are o durată de cinci minute, pentru care s-a muncit aproape patru luni de zile și s-a pus foarte mult suflet și emoție. Toatea astea au meritat din plin, dat fiind faptul că Ion a reușit să cucerească festivalul din Menton.


"Sunt foarte bucuros. Vreau să mulţumesc foarte mult prietenilor care m-au susţinut la realizarea acestui proiect financiar. Bineînţeles soţiei mele, care m-a susţinut. Festivalul a fost organizat superb, foarte multe expoziţii, oameni din întreaga lume au fost, fiind reprezentanţi din America, Australia. Juriul a fost format din oameni profesionişti, mari regizori francezi, precum: Lionel Steketee şi  Nicolas Duval”, a mai povestit Ion.

Menționăm că Festivalul Filmului Fantastic din Menton a fost la cea de-a treia ediție și a avut loc între 18 și 20 octombie, fiind desemnate șapte nominalizări în cadrul unei ceremonii.

Potrivit moldoveanului, „Otilia: istoria unui vis spulberat” a mai fost recompensat cu distincţii şi la alte concursuri, scrie zugo.md.

Află mai multe noutăți pe canalul nostru de Telegram - Afisha.md. 

source:zugo.md
3