Scurtmetrajul lui Dumitru Grosei a obținut două premii noi

Scurtmetrajul „Today artist, tonight taxist”, regizat de moldoveanul Dumitru Grosei, a obținut două premii noi. Filmul a fost apreciat la festivalurile din China și Slovacia.

Primul și cel mai important este Premiul Publicului, la festivalul Sound & Image Challenge International Film Festival 2019, din Macao, China. Acest premiu este considerat de critici ca fiind cel mai obiectiv și important, pentru că este oferit de publicul pentru care se face filmul. În acest caz, e de remarcat faptul că publicul a fost chinez, dintr-un context social și cultural total diferit. Aceasta demonstrează că filmul a reușit să contureze niște teme universale. Publicul a votat pentru filmele din toate categoriile înscrise la festival: documentar, ficțiune, animații și clipuri muzicale, transmite diez.md.

Sound & Image Challenge International Film Festival 2019 este un festival anual, care se organizează la nivel mondial. Acesta își propune să încurajeze profesioniștii din domeniul cinematografiei din întreaga lume să concureze la Macao.

După proiecția filmului, regizorul, la invitația organizatorilor, a susținut și o sesiune de întrebări și răspunsuri cu publicul din Macao.

Al doilea premiu recent pentru „Today artist, tonight taxist” este „Cel mai bun trailer”. Acesta a fost obținut în cadrul festivalului Košice International Monthly Film Festival (Košice, Slovacia).

Dumitru Grosei continuă să fie cel mai selectat regizor moldovean la festivalurile internaționale de film al doilea an consecutiv. Dacă anul trecut el a acumulat peste 50 de selecții oficiale, în 2019 cifra a crescut la 75 de selecții oficiale și 11 premii în țări ca SUA, Marea Britanie, Franța, Germania, Austria, Olanda, Italia, Spania, Grecia, Cipru, Turcia, România, China, Brazilia, Rusia, Belarus, Bosnia și Herțegovina, Letonia, Slovacia, Albania, India, Irak, Iran, Azerbaidjan, Republica Dominicană și Nigeria.

Află mai multe noutăți pe canalul nostru de Telegram - Afisha.md.

source:Diez.md
0