O tânără din Moldova a creat efectele speciale din filmul Top Gun 2 și din serialul Miss Marvel

Publicat: 14 iunie 2022

O tânără din Moldova a creat efectele speciale din filmul „Top Gun 2” și din serialul „Miss Marvel”. Valeria Railean, despre magia sa...

Valeria Railean este o tânără originară din Moldova, în prezent stabilă la Montreal, Canada, unde activează în domeniul efectelor speciale pentru filme și seriale TV Marvel. În cadrul acestui interviu, Valeria nu a povestit despre experiența sa de lucru în cadrul fimului „Top Gun 2 Maverick” și a serialului „Miss Marvel”.

Aceasta este cea de-a doua oară când discutăm cu Valeria. Inițial, am descoperită datoria implicării sale în filmul Spider-Man: No Way Home, unde a creat efecte speciale. În cadrul primului interviu, pe care îl puteți accesa aici, puteți avea ocazia să aflați povestea Valeriei, să descoperiți cum a ajuns să lucrați în proiecte cinematografice atât de renumite și să: citiți despresa experiență de lucru acasă.

În acest interviu, însă, am discutat despre filmul Top Gun 2 Maverick și serialul Miss Marvel, am aflat cum evoluează cariera Valeriei și care sunt gândurile sale în legătură cu acest domeniu.

Despre "efectele invizibile" din Top Gun 2 Maverick. La filmul Top Gun 2, Valeria spune că a început să lucreze la începutul anului 2020.

Împreună cu echipa din care face parte, Valeria a lucrat la efectele de fum produse de avioanele de armată, norii din cer și impactul gloanțelor cu avioanele din secvența de sfârșit a filmului.

„Efectele din acest film se numesc „efect invizible”, adica efectele pe care un simplu spectator le-ar considera drept filmare obișnuită, fără aplicarea efectelor”, spune Valeria.

În ceea ce ține de dificultățile întâmpinate în filmul Top Gun 2 Maverick, tânăra menționează că cel mai complicat aspect a fost cantintatea de lucru și nenumăratele orele extra lucrate pentru a livra produsul la timp.

„De asemenea, efectul de impact al gloanțelor pe suprafața avioanelor în mișcare a fost un efect destul de complicat pentru mine, căci avioanele se mișcă la viteza foarte mare și în același timp, impactultrebuie sa fie suficient de vizibile, astfel încât spectatorul să înțeleagă. ca avionul e atacat”, spune Valeria.

Uneori, tânăra trebuia să facă ceva minore, dar care necesitau foarte mult timp și multă implicare.

„Supervizorul sau clientul îmi arăta pe ecran unde exact trebuie să fie impactul, de exemplu, 2 cm modificări minore”, menționează ea.

Cu toate că acestea rămân invizibile pentru spectator, în timp ce acestea consumă circa 10 ore din timpul său, astfel de mici decizii și detalii creează calitatea efectelor unui film.

Dintre aspectele pozitive pe care le-a identificat în cadrul acestui proiect au fost ambianța de echipă și provocările tehnice.

„Știam ca filmul va fi unul bine realizat și aveam impresia că fac parte dintr-o echipă ce poartă o responsabilitate enormă față de spectatori și față de fanii Top Gun 1 din 1986”, menționează Valeria.

Pe iMDb, filmul acumulat un rating de 8.6/10. Top Gun 2 Maverick poate fi vizionat în cinematografele Cineplex din Moldova, iar biletele pot fi găsite la acest link.

„În Miss Marvel, trebuia să creăm ceva ce nu există”
La serialul Miss Marvel, Valeria a început să lucreze la începutul anului 2021 timp de șase luni, după care Marvel a decis să pună evoluția proiectului pe pauză, din motivul că secvențele ar fi fost filmate în timpulții restricți COVID reului de pandemie, izator impuse de pandemie nu. s-a dovedit a fi pe măsura așteptărilor Marvel.

„Deci, după șase luni de muncă au pus proiectul pe pauză, iar în urmă cu șase luni, post producție a reînceput. Echipa mea a lucrat la secvențe din episodul 1, 5 și 6. Am lucrat la puterile magice ale eroinei principale și ale antieroului. De asemenea, am creat efecte magice din momentele în care cei doi se confruntă”, povestește Valeria.

Din spusele sale de vânzare, în cadrul Miss Marvel, toate efectele au fost complicate, deoarece creează aceste necesități de cercetări și încercări multiple de a obține look-ul efectului magic solicitat către Marvel.

„Trebuia sa creăm ceva ce nu există, deci nu prea ai cum să te inspiri online sau să cauți imagini care ți-ar putea arăta acel efect. A trebuit să propun idei pentru client și dacă Marvel aproba un look, nu mergeam mai departe, îl dezvoltăm și îl includ în celelalte secvențe.

A trebuit să învăț să accept că s-ar putea să lucreze „în vânt”, să accept că tot ce am creat câteva luni poate să nu placă clientului și că, posibil va trebui să încep de la zero. A trebuit să învăț lucruri noi la nivel tehnic și să cer ajutorul liderului de proiect atunci când nu mai aveam soluții”
, relatează Valeria.

Totuși, ea menționează că cel mai mult la Miss Marvel i-a plăcut faptul că a avut libertatea de a crea un efect de la zero, nou și nemaivăzut, cu un comportament diferit de ceea ce vedem la alți supereroi.

„De asemenea, mi-a plăcut ideea că Miss Marvel este o premieră în categoria Marvel, deoarece aceștia introduc pentru prima dată sau supereroină de religie musulmană, ceea ce mi se pare foarte inspirațional. Poate în curând vom avea o supereroină moldoveancă, cine știe?”, conchide tânăra.

Trailerul serialului poate fi văzut mai jos.

„În această meserie nu poți sta doar pentru bani sau statut, ci trebuie să fii foarte pasionat(ă) de ceea ce faci”

„Uneori la lucru suntem atat de epuizați de un proiect, încât leaderul proiectului sau supervizorul uneori decide să facem apeluri în zoom, fiind deghizați amuzant, cu un pahar de vin sau cu o ceașcă de cafea, doar ca să râdem împreună și să ne plângem de dificultatea acestuia. Asta fuzionează echipa, ne apropie și ne face să rezistăm împreună.

E foarte important ca lucrul să nu fie doar lucru, dar să fie și un loc unde poți să râzi și să împarți sentimentele și experiențele tale cu colegii si supervizorii. Pentru mine, dacă ambianța de lucru și echipa e toxica sau dificilă, nici un film sau proiect din lume nu merită energia si sănătatea mea mintală”, menționează Valeria.

În prezent, cariera Valeriei evoluează spre proiecte mai mari și mai complexe din punct de vedere tehnic, dar și mai dificile din punctul de vedere al livrărilor. Astfel, următoarea perioadă o întâmpină pe Valeria cu mai multe efecte speciale și deadline-uri mai scurte.

„De aceea, în această meserie nu poți sta doar pentru bani sau statut, ci trebuie să fii foarte pasionat(ă) de ceea ce faci”, spune ea.

Cu toate astea, Valeria se află la etapa în care scopul său nu este să se implice în cât mai multe proiecte complicate tehnic cu ore târzii de lucru, ci dimpotrivă, să reușească să-și finalizeze proiectele în timp util, astfel încât să-și poată permite să profite și din timpul liber.

source:Diez.md
0