Gal Gadot o va juca pe Cleopatra în cel mai nou film

Gal Gadot şi Patty Jenkins, regizoarea lui Wonder Woman, lucrează din nou împreună la filmul Cleopatra, marca Paramount.

Povestea epopeică a reginei egiptene a Nilului se întoarce încă o dată pe marele ecran. Deadline scrie că regizoarea Patty Jenkins şi actriţa Gal Gadot vor mai colabora încă o dată după Wonder Woman, de data aceasta pentru Cleopatra. Peste weekend s-a semnat contractul de producţie al filmului, cu Paramount Pictures, transmite cinemagia.ro.

Povestea celebrei regine egiptene Cleopatra a fost subiect de film de ani întregi, iar cea mai celebră dintre producții a fost aceea în care a jucat Elizabeth Taylor, în 1963. Noua drama de epocă va avea scenariul semnat de Laeta Kalogridis, cea care a semnat Alexander - producţia despre Alexandru cel Mare a lui Oliver Stone şi scenariul lui Shutter Island al lui Martin Scorsese, ca şi serialul marca Netflix de curând anulat Altered Carbon.

Noul film Cleopatra, ultima poveste eroică a echipei Gadot şi Jenkins, după succesul lui Wonder Woman şi după Wonder Woman 1984, va avea producţia semnată de către Charles Roven de la Atlas Entertainment, Jenkins, Gadot, şi de partenerul acesteia de la Pilot Wave Motion Pictures Jaron Varsano. Kalogridis va fi, de asemenea, producător executiv.

Conform articolului din Deadline, Gadot a luat de curând parte la o serie de probe date pe Zoom alături de Jenkins şi de producători, pentru a contura povestea inspirată din munca lui Kalogridis. Conform Deadline, există un „orar accelerat” în care Kalogridis a început să scrie imediat scenariul producţiei cu buget mare marca Paramount.

Un remake la Cleopatra a fost de ani de zile în lucru, inclusiv varianta Sony Pictures cu Amy Pascal şi Scott Rudin inspirată din biografia lui Stacy Schiff, care cândva o coopta pe Angelina Jolie. Printre potenţialii regizori se numărau James Cameron, Dennis Villeneuve şi David Fincher. Entuziasmul faţă de proiect este considerabil, deşi trebuie spus că opulentul film al lui Joseph L. Mankiewicy din 1963, în care Elizabeth Taylor juca rolul reginei egiptene iar Richard Burton juca rolul lui Marc Antoniu aproape a îngropat studiourile 20th Century Fox la acel moment datorită bugetului scăpat de sub control, a faulturilor de producţie şi a rezultatelor modeste la box-office. Filmul a câştigat patru Oscaruri din nouă nominalizări, în schimb - din punct de vedere comercial - a devenit un eşec care a servit drept avertisment studiourilor pentru aceste proiecte de gen.

Între timp, aşteptăm filmul Wonder Woman 1984 de la Jenkins şi Gadot. Sequel-ul la Wonder Woman a fost relocat de patru ori de către Warner Bros din cauza pandemiei, dar acum filmul este aşteptat pentru Crăciunul lui 2020. Datele iniţiale de premieră erau 5 iunie, 14 august, apoi 2 octombrie.

source:Cinemagia.ro
1