ARIPI a devenit cel mai bun proiect VR la LUSCA Fantastic Film Fest

Juriul festivalului de filme fantastice LUSCA Fantastic Film Fest a recunoscut desenul animat “ARIPI” din Moldova drept cel mai bun proiect VR. Ceremonia de premiere a avut loc pe 23 octombrie în Puerto Rico.


Este al șaselea premiu de care s-a învrednicit proiectul Simpals Studio. Potrivit directorului de proiect, Dmitri Voloșin: 

„Declar în numele întregului studio – suntem foarte încântați. Pentru noi, această lucrare prezintă ceva nou nu doar ca format, ci și prin caracterul său – „ARIPI” este un proiect serios. Până acum am realizat doar lucrări comice, pe când această lucrare oferă un subiect de reflecţie. Prin urmare, premiul ne face și mai multă plăcere.” 


Ideea principală a desenului animat este „Nu renunța niciodată la vise!”. Și această idee rezonează cu inimile spectatorilor din întreaga lume, iar tehnologia realității virtuale vă permite să vă cufundați total în ceea ce se întâmplă.

Festivalul LUSCA Fantastic se desfășoară în Puerto Rico din 2007. În fiecare an, acesta atrage regizori independenți din diferite țări: SUA, Argentina, Brazilia, Canada, Rusia, Taiwan. În acest an, Moldova participă la festival pentru prima dată, fiind reprezentată de studioul de animație Simpals Studio cu „ARIPI” – singurul desen animat VR din țară.

Desenul animat a câștigat nominalizarea „Cel mai bun proiect VR”.

LUSCA Fantastic Film Fest este cel mai important festival internațional de cinema din America Latină și Caraibe, dedicat filmelor în genurile science fiction, thriller, fantasy, horror și umor negru. Programul de concurs include atât scurtmetraje, cât și filme și animații de lung metraj.

Află mai multe noutăți pe canalul nostru de Telegram - Afisha.md.