ARIPI a câștigat premiul pentru cea mai bună coloană sonoră

În cadrul ceremoniei solemne “Gala Cineaștilor 2020”, care a avut loc pe 20 ianuarie, desenul animat “ARIPI” a câștigat nominalizarea “Cea mai bună coloană sonoră/muzică originală”.

Statueta, reprezentând un film stilizat, i-a fost înmânată compozitorului Elias Tadeus și regizorului filmului animat, Dmitri Voloșin.

Primul desen animat pentru realitate virtuală din Moldova și Europa de Est a fost prezentat la “Gala Cineaștilor 2020” în patru nominalizări: “Cel mai bun film de animație”, “Cea mai bună coloană sonoră”, “Cel mai bun montaj” și “Cel mai bun regizor”. 

Drept cel mai bun film al anului a fost recunoscut “OF” de Vlad Bolgarin, premiul pentru cel mai bun montaj a fost câștigat de Letiția Ștefănescu pentru “Eu Geniu Cioclea”, iar cel mai bun regizor a fost numit Eugeniu Popovici cu lucrarea “Goodbye Olegovici”.

Cel mai bun film de scurt metraj — Valeriu Andriuță, filmul “Salex Caprea”;

Cel mai bun film documentar — “Siberia din oase”;

Cel mai bun rol feminin — Olga Anghelici, filmul “Practica”;

Cel mai bun rol masculin — Valeriu Andriuță, filmul “Ultima zi din mai”;

Cea mai bună scenografie — Maria Crețu, filmul “Siberia din oase”;

Cele mai bune costume — Ivan Patraman, filmul “Împăcăciune”;

Cea mai bună imagine — Roman Canțer, filmul “Salix Caprea”;

Cel mai bun scenariu — Dragoș Turea, filmul “Grădina Sovietică”;

Cel mai bun film de lung metraj — “Grădina Sovietică”.

Ceremonia “Gala Cineaștilor 2020” are loc pentru prima oară și este un eveniment organizat de Uniunea cineaștilor din Moldova (UCM) în parteneriat cu Centrul Național de Cinematografie și Ministerul Educației, Culturii  și Cercetării.

Reamintim că pe 6 ianuarie, desenul animat “ARIPI” a apărut pe canalul de Youtube al studioului SimpalsAstfel, producția studioului de animație Simpals Studio poate fi urmărită de orice doritor.

Află mai multe noutăți pe canalul nostru de Telegram - Afisha.md.

source:știri.md
0