10 producții Netflix de urmărit în perioada sărbătorilor de iarnă

Publicat: 29 decembrie 2022

Iată o selecție de filme și seriale pentru toate vârstele!

Genul filmelor de sărbători este plin de nostalgie, de magie, fiecare scenă conținând momente cu care publicul relaționează. La fel de interesant este modul în care aceste filme sunt transmise copiilor de către părinţii lor, devenind parte a tradiţiei de sărbători.

Netflix vă propune mai jos 10 producții ce ar putea să vă ajute să intrați în spiritul Crăciunului și al sărbătorilor de iarnă. Și care ar putea intra în lista titlurilor tradiționale de Sărbători ale familiei voastre.

Pinocchio/Guillermo del Toro's Pinocchio

Cineastul distins cu premiul Oscar Guillermo del Toro și legendarul Mark Gustafson, maestru premiat al tehnicii stop-cadru, reinventează povestea clasică despre celebra marionetă de lemn, semnată de Carlo Collodi. Este vorba despre un tur de forță fantastic, în care Pinocchio pornește într-o aventură prin diverse lumi și care dezvăluie puterea dătătoare de viață a dragostei.

Del Toro reușește să îmbogățească semnificația poveștii originale, adresând-o părinților, cerându-le să le arate copiilor dragostea orice lipsuri ar avea aceștia, pentru că ei - așa cum spune Jiminy în film - fac tot ceea ce pot. „O puternică poveste de viață tată-fiu despre acceptare și despre iubire în fața durerii, suferinței și a fascismului, plus interesul față de monștri a regizorului, în ceea ce poate să fie foarte bine cel mai reușit film al său timp de un deceniu”, notează IndieWire.

Țara viselor/Slumberland 

Țara Viselor poartă publicul într-un nou loc de poveste, o lume de vis în care isteața Nemo (Marlow Barkley) și excentricul ei însoțitor, Flip (Jason Momoa), se îmbarcă în aventura vieții lor. După ce tatăl ei Peter (Kyle Chandler) dispare în mod neașteptat pe mare, existența idilică din zona Pacific Northwest a tinerei Nemo e dată complet peste cap atunci când este trimisă să locuiască în oraș cu unchiul ei bine intenționat, dar foarte neîndemânatic, Phillip (Chris O'Dowd).

Noua școală și noua rutină vin cu provocări în timpul zilei, iar noaptea, o hartă secretă a lumii fantastice o apropie pe Nemo de Flip, un proscris necizelat, dar adorabil, care îi devine curând partener și călăuză. Ea și Flip pornesc numaidecât într-o călătorie incredibilă, traversând vise și fugind de coșmaruri, în care Nemo începe să spere că se va reîntâlni cu tatăl ei.

„Spectacolul CGI și mesajele pozitive sunt îndreptate către un public mai tânăr, și este păcat pentru că ar exista loc și pentru o explorare mai profundă. Totuși, Momoa este ca un personaj al lui Rabelais: epatează cu o sclipire de năstruşnicie în ochi, atrăgând ori de câte ori e pe marele ecran”, a scris radiotimes.com.

Monstrul mărilor/The Sea Beast

Într-o vreme în care mările erau pline de bestii înfricoșătoare, vânătorii de monștri erau considerați eroi și niciunul nu era mai iubit decât marele Jacob Holland. Dar, când tânăra Maisie Brumble se ascunde pe legendarul său vas, Jacob se trezește cu un aliat neașteptat.

Cei doi pornesc împreună într-o călătorie epică pe ape încă neexplorate și trăiesc aventuri de neuitat. De la cineastul distins cu premiul Oscar Chris Williams (Vaiana, Cei 6 super eroi, Bolt), Monstrul mărilor ne poartă până în locul în care harta se termină și adevărata aventură abia începe.

Crăciunul cade la fix/Falling for Christmas

Proaspăt logodită, moștenitoarea răsfățată a unui magnat din lumea hotelieră (Lindsay Lohan) suferă un accident la schi, își pierde complet memoria și ajunge să fie îngrijită de chipeșul proprietar al unei cabane (Chord Overstreet) și de inteligenta lui fiică, în zilele premergătoare Crăciunului.În a doua sa săptămână pe platformă, Crăciunul cade la fix a condus în topul filmelor în limba engleză cu 37,85 de milioane de ore de vizionare, se vede într-un comunicat al Netflix.

Scrooge: Poveste de Crăciun/Scrooge: A Christmas Carol

Legenda atemporală a lui Charles Dickens renaște în această adaptare muzicală supranaturală, cu călătorii în timp, a minunatei sale povești despre Crăciun. Miza este chiar sufletul lui, iar Scrooge are la dispoziție un singur Ajun pentru a-și înfrunta trecutul și a-și construi un viitor mai bun. Cu cântece îmbrăcate în straie noi, compuse de legendarul Leslie Bricusse OBE, deținător a două premii Oscar, Scrooge: Poveste de Crăciun va delecta o nouă generație de spectatori.

Crăciunul cu tine/Christmas with You

Cristina (Deja Monique Cruz) este o fată de liceu care urmează să sărbătorească împlinirea a 15 ani (prilej de sărbătoare pentru fetele de origine latino-americană). Tatăl ei este văduv (Freddie Prinze Jr., care a ieşit la vedere după rolurile de voce pe care le-a jucat în ultima vreme). Cei doi vor cunoaște un star pop latino pe nume Angelina Costa (Aimee Garcia, din Dexter şi Lucifer), care face eforturi să compună o nouă piesă de succes şi să aibă popularitate online, pentru că începe să îşi piardă faima.

Sfătuindu-se cu consilierii ei, Angelinei i se recomandă să „păstreze legătura cu copilul din ea” şi să scrie o piesă de Crăciun aşa cum a făcut-o Mariah Carey. E prea greu, aşa că preferă să o viziteze pe una dintre fanele ei, pe fetiţa de 14 ani care a postat un omagiu călduros la adresa ei pe social media.

Casa fetei este un paradis pentru iubitorii Crăciunului, şi locul perfect pentru o relaţie pe nepregătite cu văduvul casei (care, apropo, e la rândul lui muzician - profesorul de muzică jucat de Freddie Prinze Jr). Există un aer de Crăciun care pluteşte în acest film, şi cei doi urmează să scrie un cântec de sărbători ce va salva ziua.

Urăsc Crăciunul/I Hate Christmas

Pilar Fogliati interpretează rolul principal din această comedie despre o tânără aflată în căutarea dragostei, în primul serial italian de Crăciun de pe Netflix. Crăciunul se apropie cu repeziciune și, odată cu el, perspectiva întâlnirii cu întreaga familie. Asistenta singură Gianni e dornică să evite întrebările stânjenitoare despre viața ei personală, așa că și-a propus să găsească un partener până încep Sărbătorile, deci mai are la dispoziție 24 de zile pentru asta.

O furtună de Crăciun/A Storm for Christmas

În decembrie 2022, mai mulți oameni ajung pe aeroportul din Oslo. Unii îi așteaptă pe cei dragi, alții caută să ajungă acasă, la familiile lor, iar o altă parte încearcă să plece cât mai departe ca să evite perioada Crăciunului. Dar, indiferent în ce situație se află fiecare, planurile lor de Crăciun sunt date peste cap. Cu toții rămân blocați pe aeroport în condițiile în care mai sunt doar 24 de ore până la Crăciun. Așadar, oare ce vor face? Miniseria se lansează pe 16 decembrie pe platforma Netflix.

Livrare până la Crăciun/Delivery by Christmas

Când un coleg răutăcios îi sabotează livrările, o curieră și un client săritor pornesc într-o cursă nebună și duc cadourile de Crăciun celor cărora le erau destinate..

Maria (Monika Frajczyk) este curier la o companie de livrări. De Ajunul Crăciunului, un superior rău-voitor îi etichetează greşit coletele, trimiţând-o cu pachetele la persoanele greşite. Atunci când Krzysiek (Piotr Pacek) deschide coletul şi vede că nu este inelul de logodnă pe care spera să îl primească de la bunicul său pentru a-l ajuta să se logodească, acesta intră peste Maria în maşina ei şi, criticând-o şi insultând-o, i se alătură în misiunea de a corecta livrările greşite.

Un alt destinatar, un croitor bărbat singur, primeşte o statuetă cu conotaţii sexuale, care îl face să creadă că o clientă, o femeie de vârstă mijlocie la fel de singură, vrea să facă dragoste cu el. Aşa că atunci când aceasta soseşte - doar pentru un retuş - croitorul o aşteaptă în pielea goală...

Va reuşi Maria să repare totul?

Cred în Moș Crăciun/I Believe in Santa

Cei doi protagonisti sunt Lisa (Christina Moore), o mama singură, care nu a reușit să găsească un partener pentru a avea o relație așa cum și-o dorește, și Tom (John Ducey) - un avocat foarte ocupat care nu a găsit pe cineva care să merite timpul lui. Perechea are sanșe. Cei doi au o chimie bună, și - primele șase luni - de pe 4 iulie și până în decembrie - cei doi au o poveste romantică. Apoi... vine Crăciunul. 

Pe care Lisa îl urăște, dar care pentru Tom e o ocazie să se ocupe entuziast de toate decorațiile și accesoriile sezonului. Tom duce întreaga familie la cumpărături de Crăciun, ornează pomul, face prăjiturele cu fetiţa Ella, le citeşte poveşti de Crăciun şi o ajută pe Lisa să îi explice Ellei că Moşul există în realitate.

Tom chiar crede că Moş Crăciun nu există doar în mintea copiilor, ci este adevărat. E un film despre doi adulţi care fac o relaţie să meargă, iar fetiţa îi ajută. O fi timpul pentru Lisa să dea Crăciunului încă o șansă?

source:Afisha.md
0