Teatrul Alexei Mateevici prezintă spectacolul Dureri Fantomă

Publicat: 14 aprilie 2022

Pe data de 14 aprilie, la Teatrul Alexei Mateevici, va fi prezentat spectacolul "Dureri Fantomă". Un vagon mic, transformat în spațiu de locuit, unde își fac turele paznicii angajați de administrația depoului să țină tramvaiele moarte la distanță de tot felul de amatori de metale colorate. 

Dureri fantomă este un spectacol care ne transpune într-o lume pe care n-o vizităm foarte des, dar care trăiește în noi într-o formă subtilă, dar persistentă. Această lume e mereu prin preajmă, chiar dacă uneori nu vrem s-o observăm. 

Semnat de Vasili Sigarev și tradus de Bogdan Budeș, acest spectacol îi aduce în fața publicului pe actorii Victor Untilă, Petre Dragancea și Giasti Sirah.  Proiecțiile video sunt semnate de Cristian Oloi.

Iată ce ne spune despre acest spectacol și despre personajul pe care îl interpretează, actorul Victor Untilă: 

„E o istorie foarte actuală și dură. Asemenea drame se întâmplă la un pas de noi, doar că nu le vedem sau cel mai probabil nu vrem să le vedem. Eu am descoperit și am început chiar să lucrez asupra acestui text încă în facultate, după ce am vizionat spectacolul prezentat de un grup de studenți-actori din Belorusia, la Festivalul Școlilor de Teatru ClassFest. Pe mine m-a zguduit acel spectacol și m-a marcat în primul rând ca OM și apoi ca student la actorie. Dima - este unul dintre rolurile mele la care țin foarte mult, pentru că mă identific cu el, mă pliez și pentru că datorită lui, realizez că  OMENESCUL nu a pierit. El este eroul zilelor noastre, eroul secolului XXI.
Pentru mine acest spectacol reprezintă și examenul de masterat, care a necesitat o altfel de pregătire, în baza căruia eu mi-am trasat niște sarcini clare pentru a înțelege mai profund autorul și a pătrunde în istorie. Am realizat și o lucrare teoretică care m-am ajutat enorm la crearea personajului.” 

Durata spectacolului este de 1h 20 min.
Notă: Spectacolul conține limbaj licențios.
Prețul unui bilet este 150-200 lei, iar pentru studenți -100 lei, la prezentarea carnetului de elev sau student.

source:Afisha.md
0