Lista spectacolelor de la Teatrul Național de Operă și Balet Maria Bieșu pentru luna Aprilie

Publicat: 30 martie 2022

Luna aprilie se apropie împreună cu temperaturile înalte din termometre, și asta ne motivează să petrecem cât mai puțin timp stând acasă. Din acest motiv, Teatrul Național de Operă și Balet ne prezintă lista de spectacole ce vor avea loc în următoarea lună.


“Cavalleria Rusticana”, operă într-un sigur act de Pietro Mascagni

Acţiunea are loc într-un sat din Sicilia la sfârşitul secolului XIX

Lola este iubita lui Turridu, aceasta însă fiind căsătorită cu Alfio, de care ascunde relația sa. Santuzza este fosta logodnică a lui Turridu. Aceasta se simte stresată din cauza despărțirii de iubitul său, și încearcă să facă tot ce îi stă în puteri pentru a îl redobândi. Fiind condusă de dorința de a se răzbuna, aceasta îi spune lui Alfio că el este înșelat de către soția sa.

Aflând acestea, Alfio îl pune pe Turridu la încercare, chemându-l la un duel. Acesta, fără a gândi mult - acceptă confruntarea. Luându-și rămas bun de la persoanele apropiate, acesta se îndreaptă spre locul duelului. Cu câteva clipe mai târziu, un sătean grăbit, în fugă anunță că Turridu este ucis.

Bilete online pentru data de 3 aprilie puteți procura aici.
Bilete online pentru data de 14 aprilie puteți procura aici.


Gala de Balet

După mai multe presupuneri, a fost constat că termenul “Balet” provine din cuvântul italian ballare, care înseamnă a dansa. Baletul este, defapt, o formă de spectacol teatral alcătuit din dans, ca element artistic dominant, muzică și pantomimă - un ansamblu de dansatori compus din balerini și balerine care își exprimă emoțiile pe scenă în fața dumenavoastră pentru a crea o compoziție muzicală inedită.

Bilete online pentru data de 10 aprilie puteți procura aici.


Gala de OperăPreviewImage

Termenul “Operă”, începând cu anul 1597 se descifrează fiind o lucrare muzicală ca o formă de teatru. Nu în zadar, opera mai este supranumită “teatru liric”. Întreaga acțiune a unei opere are loc în acompanierea muzicii și cântecului.
Opera este un tip de teatru care a devenit foarte îndrăgit de oamenii din toată lumea. Gala de operă în frunte cu dirijorul Veaceslav Cernuho-Volici vă va arăta particularitățile operei și cu siguranță vă va face să îndrăgiți această artă.

Bilete online pentru data de 21 aprilie puteți procura aici.


Dacă ți-au plăcut recomandările noastre, fii în continuare cu ochii pe noi.

source:Afisha.md
0