La Chișinău începe cea de-a cincea Săptămână Europeană a Sportului #BeActive

Astăzi, 23 septembrie, la Chișinău va avea loc ceremonia oficială de deschidere a celei de-a cincea Săptămâni Europene a Sportului #BeActive din Moldova – „Fii activ. Fii sportiv. Fii pozitiv”.

În cadrul acestui eveniment, în Piața Marii Adunări Naționale va fi deschis cel mai mare teren de joacă în aer liber din țară.

Pentru tinerii participanți cu vârstele cuprinse între 5 și 18 ani au fost organizate jocuri și competiții sportive gratuite: „Ziua Recordurilor”, jocuri în aer liber, fotbal și hochei de masă, jocuri de un minut, quest-uri și multe alte distracții. Cei mai activi și energici vor primi premii și cadouri din partea organizatorilor. Iar pentru cei mai mici participanți, în piață va fi deschis un orășel gonflabil cu trambuline și tobogane.

Programul activităților „Fii activ. Fii sportiv. Fii pozitiv” va începe la ora 15:00 și va dura până la ora 19:00.

Săptămâna Europeană a Sportului din Moldova se va încheia pe data de 29 septembrie cu cel mai grandios eveniment sportiv al anului – „Chișinău International Marathon”.

Săptămâna Europeană a Sportului este cea mai grandioasă mișcare sportivă din lume, care se desfășoară cu scopul de a promova un stil de viață sănătos. În anul 2018, acestei mișcări s-au alăturat aproximativ 12 milioane de oameni din peste 40 de țări.

Organizatorii Săptămânii Europene a Sportului din Moldova sunt echipa #BeActive și organizația Sporter.

Evenimentul „Fii activ. Fii sportiv. Fii pozitiv” este susținut de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova. Partenerul oficial este compania „Urban Event Lab”.

source:Afisha.md
0