Eveniment dedicat celor 75 de ani a Regelui Umorului Gheorghe Urschi

Publicat: 11 aprilie 2023

Pe data de 6 mai, începând cu orele 18:00 la Palatul Național ”Nicolae Sulac” veți avea parte de un show extraordinar: „75 de ani a Regelui Umorului Gheorghe Urschi”.

Biletele online pot fi procurate aici.

Gheorghe Urschi este un nume binecunoscut în industria de divertisment din Republica Moldova și România. Cunoscut pentru talentul său comic, Urschi a devenit o legendă în lumea spectacolului, aducând zâmbete pe fețele oamenilor de-a lungul generațiilor. De-a lungul carierei sale îndelungate, el a reușit să își câștige statutul de comediant de succes, dar și de actor și regizor de teatru. Să aruncăm o privire mai atentă asupra vieții și carierei acestui maestru al comediilor.

Cariera sa artistică a luat un avânt serios în anii '70, când Urschi s-a alăturat Teatrului Republican de Păpuși din Chișinău, unde a lucrat ca actor și regizor timp de 10 ani. În același timp, el a început să scrie și să prezinte propriile sale spectacole de comedie, obținând un succes tot mai mare pe scenă.

Unul dintre cele mai faimoase personaje interpretate de Gheorghe Urschi este "Nașul", un bătrân simpatizant al echipei de fotbal Zimbru Chișinău, care a devenit un simbol al umorului moldovenesc. Umorul său specific, bazat pe stereotipuri și situații comice din viața de zi cu zi, a fost apreciat de audiență și i-a adus un număr mare de fani în Moldova și România.

source:Afisha.md
0