Отдых и развлечения

Dialog Intercultural in Moldova

Chișinău, str. Petru Rareș
PlaceImage

Proiectul „Dialog intercultural în Moldova” este implementat de către Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova (CNTM) și susținut de Fundaţia Elveţiană pentru Copii „Pestalozzi” (PCF). Proiectul „Dialog intercultural în Moldova” se desfășoară în perioada Aprilie 2010 – Decembrie 2019 (structurat în trei faze de implementare).

Proiectul „Dialog intercultural în Moldova” a fost lansat cu scopul de a spori nivelul de toleranță al tinerilor și copiilor din Moldova cu vârsta cuprinsă între 13 și 17 ani, prin dezvoltarea competențelor interculturale ale acestora, dar și ale profesorilor, părinților, specialiștilor de tineret etc.

Obiectivele proiectului:

1) Îmbunătățirea și consolidarea abilităților și cunoștințelor profesorilor, inspectorilor școlari, administrației școlii, părinților (responsabili de drepturi) în domeniul dialogului/educației interculturale și a dezvoltării competenței interculturale;

2) Creșterea nivelului toleranței și a cunoștințelor în domeniul dialogului intercultural și dezvoltarea competențelor interculturale la copii/tineri (titularii de drepturi);

3) Creșterea gradului de conștientizare a populației cu privire la dialogul intercultural și a importanței educației interculturale.

Regiunile de implementare a proiectului: Bălți, Cahul, Chișinău, Cimișlia, Edineț, Soroca, Ungheni și UTA Găgăuzia începând din 2015.