Отдых и развлечения

Complexul turistic F'Estival

Открыто 24/7Leordoaia,
PlaceImage

Complexul turistic F'Estival este o stațiune deosebit de pitorească, pentru orice amator de natură vie și aer proaspăt în Codrii Călărașilor.

Aceasta este înzestrată cu o mulțime de elemente ce îți fură privirea: scînciob de lemn, care se balansează frumos, felinarele mici și finuțe, trotuarele largi, terasa spațioasă, piscina mare, cabanele de odihnă din lemn de o culoare aprinsă și neapărat, copacii alături de brazii verzi.

Chisinau - Leordoaia, (raionul Călăraşi): 84 km. În august 2014, aici a avut loc prima ediţie a Festivalului Etno Folcloric ,,La mijloc de codru des". 

Colective artistice din ţară, dar şi de peste hotare au evoluat pe o scenă amplasată în sânul naturii. Cei care au asistat la eveniment spun că s-au distrat pe cinste şi au salutat ideea desfăşurării unui astfel de festival. Pe lângă reprezentanţii ţării noastre pe scena festivalului au evoluat colective artistice din ţări precum Belarus, Bulgaria, Georgia, Israel, Italia, România, Rusia, Ucraina şi Polonia. Mulţi dintre concurenţii străini au venit pentru prima dată în Moldova şi s-au declarat impresionaţi de locurile frumoase din ţara noastră şi de ospitalitatea moldovenilor. 

Oaspeţii festivalului au fost invitaţi şi la o expoziţie a meşterilor populari. Maria Ciobanu a venit tocmai din Făleşti şi a adus cu ea o colecţie de ii, de care este foarte mândră. Dumitru Pascari este unul dintre puţinii opincari din Moldova.

Pune suflet atunci când croieşte opincile, iar de clienţi spune că nu duce lipsă. Ideea desfăşurării unui astfel de festival îi aparţine naistului Constantin Moscovici.