Un regal muzical autentic: Concertul Lupii lui Calancea și Surorile Osoianu la Palatul Național din Chisinau

Publicat: 21 martie 2023

Pe 29 aprilie 2023, începând cu ora 19:00 la Palatul Național "Nicolae Sulac", va avea loc concertul lui "Lupii lui Calancea și Surorile Osoianu."

Biletele online pot fi procurate pe site-ul afisha.md

Un spectacol în care se întâlnesc spiritul vulcanic al lupilor lui Calancea și spiritul folcloric al surorilor Osoianu, de răsună văile și înălțimile.

Proiectul Lupii lui Calancea s-a născut în 2017 din pasiunea pentru folclorul autentic, cu scopul de a aduce în prim plan baladele, motivele și poveștile haiduciei pe ritmuri moderne.
Acest proiect reprezintă o fuziune naturală unde poți auzi groove-urile de Drum’n’Bass și pasajele clasice împletite cu folclorul urban în concerte care trec publicul prin emoții și stări de la râs, la plâns, fior și uimire. 

De asemenea, Surorile Osoianu este un ansamblu etnofolcloric familial din Republica Moldova. Este alcătuit din 5 surori născute în satul Horești, raionul Fălești. Repertoriul ansamblului include cântece de joc, colinde, cântece pascale, cântece de dragoste, balade și altele.

În această poveste folclorul reînvie în toată splendoarea autenticității lui prin fuziunea celor două viziuni muzicale. Te bucuri, te uimești și te minunezi că toate astea izvorăsc din neamul nostru."

источник:Afisha.md
0