Spectacole la Teatrul Național de Operă și Balet Maria Bieșu în luna iunie

Publicat: 3 iunie 2022

Prima lună de vară aduce în distribuția Teatrului Național de Operă și Balet "Maria Bieșu" opere de renume mondial. În luna iunie, iubitorii de teatru vor putea vizita opere precum Giselle, de Adolph Adam și Frumoasa din Pădurea Adormită de Piotr Ceaikovski.


Giselle, balet in doua acte de Adolph Adam

La începutul piesei, ne este prezentat un nobil pe nume Albrecht. Acesta înfruntă din greu o fată tânără și fantastic de frumoasă - Giselle. Giselle se îndrăgostește de el fără să își dea seama că acesta este logodit cu fiica ducelui - Bathild. Aceasta în ciuda unor progrese ale lui Hilarion, care este un simplu țăran, totuși îl alege pe Albrecht.
Baletul va avea loc pe data de 5 iunie, la ora 17:00.
Bilete online puteți procura aici.


Frumoasa din Padurea adormita, balet in trei acte de Piotr Ceaikovski

Întreaga curte este însufleţită de vestea naşterii mult aşteptate a vlăstarului princiar. Maestrul de ceremonii trimite pajii în toate colţurile lumii să invite nobilii la sărbătoare, anunţându-I că regina a adus pe lume o fetiţă care va purta numele de aurora. În toiul veseliei generale, însoţite de suitele lor, apar ursitoarele. Cele şase zâne, în frunte cu zâna liliacului, prezic un viitor frumos fetiţei, fiecare acordându-I cele mai alese calitățI.
Baletul va avea loc pe data de 12 iunie, la ora 17:00.
Bilete online puteți procura 
aici.


Gala de Operă din cadrul "Festivalului de Muzică Clasică DescOperă"

Pe data de 17 iunie 2022, începând cu ora 19:00, la Orheiul Vechi va evolua orchesta Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”. Iubitorii de muzică de calitate se vor putea bucura de o atmosferă de nedescris și spectacole de zile mari cu participarea mai multor artiști de operă faimoși atât din țară, cât și de peste hotare, la cea de-a a V – a ediție a festivalului.
Dirijor: Daniel Jinga - director al Operei Române din București
Invitați speciali:

  • soprana Valentina Nafornița                                                                            
  • soprana Natalia Tanasiiciuc    
  • baritonul Andrei Jelihovschi
  • Regizorul concertului: Aglaia Mudrea
  • Scenografie: Iurie Matei, Artist al Poporului
  • Prezentator: Roxana Caraiman

Biletele online pot fi procurate aici.

источник:Afisha.md
0