Festivalul de Muzică Clasică DescOperă revine!

Publicat: 16 iunie 2022

Unicul și cel mai așteptat festival de muzică clasică în aer liber ‘’DescOperă’’, revine! Așteptarea a durat, dar a meritat! Astfel, în perioada 17-19 iunie, iubitorii de muzică de calitate se vor putea bucura de o atmosferă de nedescris și spectacole de zile mari cu participarea mai multor artiști de operă faimoși atât din țară, cât și de peste hotare, la cea de-a a V – a ediție a festivalului.

Oaspeții festivalului vor avea minunata ocazie să asculte și să descopere frumusețea muzicii clasice într-un spațiu rural, parte a muzeului în aer liber „Orheiul Vechi”. Spectatorii se vor întoarce în timp și vor savurat o atmosferă distinsă și nobilă alături de oameni pasionați de artă și cultură.

Programul festivalului: 
Prima zi de festival, 17 iunie 2022, ora 19:00

Orchestra Teatrului Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu” sub bagheta dirijorului Daniel Jinga, director al Operei Române din București va da startul festivalului DescOperă din acest an.

În prima zi de festival oaspeții vor putea asculta melodii din tezaurul muzical al marilor clasici interpretate de extraordinarii artiști lirici ai Operei Naționale, soliști recunoscuți pentru performanța demonstrată în cadrul spectacolelor de operă prezentate în țară și peste hotare. 

În calitate de invitați speciali - artiști moldoveni recunoscuți la nivel internațional - sopranele Valentina Nafornița, Natalia Tanasiiciuc și baritonul Andrei Jelihovschi.

Biletele pentru prima zi de festival pot fi procurate aici

A doua zi de festival, 18 iunie 2022, ora 19:00

În a doua zi de DescOperă va aduce magia în scenă Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”.

Artiștii lirici ne vor da fiori cu spectacolul Carmen-Crossover.

Cea mai populară și cântată operă, „Carmen” - de Georges Bizet, va renaște într-o nouă alură la unicul și cel mai așteptat Festival de Muzică Clasică în aer liber. 

Iar pe scenă se va crea o prietenie muzicală între Concertino Accordion Band, Capela Corală Academică „Doina” și Corul de Copii al Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”.

În sânul Rezervației Cultural-Naturale „Orheiul Vechi”, ne vor încânta cu măestria lor și invitați din Serbia, soliștii Ljubica Vraneš (mezzo-soprano) și Dragoljub Bajic (bariton).

Lasă-te fermecat de muzica bună, la DescOperă!

Biletele pentru a doua zi de festival pot fi procurate aici

A treia zi de festival, 19 iunie, ora 19:00

În ultima zi de Festival vei fi pe plai mioritic, dar vei simți ritmul în care bat inimile georgienilor. 

Cu voci puternice și pline de emoții, va ieși în scenă Ansamblul vocal „Batumi” din Georgia, celebru pentru stilul polifonic caracteristic țării din care pornesc. 

Seara de duminică va continua într-un ritm latin. În cadrul concertului „Anotimpul pasiunii... ”, violonista Rusanda Panfili va ajunge la inima ta cu faimoasele „Anotimpuri”, de compozitorul argentinian Astor Piazzolla.

Scena toată va fi un „Latino simfonic”. Stiluri precum mambo, cha-cha, rumba, danzon se vor contopi într-un spectacol de excepție creat de artiștii Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”. 

Concertul va fi conturat frumos de Orchestra Simfonică a Filarmonicii sub bagheta prim-dirijorului Mihail Agafiţa.

Vor oferi culoare vocile deosebite ale soliștilor: Cristina Scarlat, Geta Burlacu, Ksenya Nikora. Iar seara va fi completată de notele de acordeon ale lui Eugen Negruța, sunetele de trompetă ale lui Petru Haruța și de măiestria Show-ului Balet Repede.

Biletele pentru ultima zi de festival pot fi procurate aici

источник:Afisha.md
0