afisha
Новости

Dârzul soldățel de plumb

Театр кукол «Ликурич», Chișinău, str. 31 August 1989, 121
Я пойду

0

идут
Дата:
14 Октября 2017, 11:00 - 11:45
Место: Театр кукол «Ликурич»
Chișinău, str. 31 August 1989, 121
Билеты: 40 Леев
Контакты: +37369799902

In spectacolul “Darzul soldatel de plumb” au aparut tocmai trei Ole Lucoie! Pe parcurs ei au devenit mesagerii povestii regizorale care se deosebeste pe ici- pe colo de cea a lui Andersen. Autorii spectacolului i-au facut pe Soldatel si pe Balerina sa vorbeasca si sa spuna cu voce tare despre sentimentele lor, sa-si marturiseasca dragostea, iar Soldatelul sa demonstreze ca este cu adevarat darz.

Aceasta calitate a sa a fost cat se poate de bine evidentiata si verbal, dar si prin aspectul papusii, cat si prin actiunile sale. E remarcabila, de exemplu, intalnirea sa cu Sobolanul, nemaivorbind de dialogurile “fierbinti” duse cu Spiridusul din cutie si de alte intamplari din tragica poveste a lui Andersen, pe care teatrul, prin fantezia creatorilor, a stiut sa le innobileze in felul sau: printr-o metafora care este inteleasa si de copii, si de maturi. In caminul cu jaratic, unde i-a impins pe Soldatel si Balerina gandul cel rau al Spiridusului, au crescut niste flori de o frumusete aparte.

Intentia autorilor a fost ca la aceasta reprezentatie sa asiste si Andersen. Pe cand era copil. Doar intr-o poveste totul e posibil! Atmosfera de mister care se creeaza in scena te face sa crezi ca, pe undeva, prin minusculele castele, sta pitit, cu respiratia intretaiata, un copil. Numai ochi si urechi. Ideea este binevenita, caci anul 2005 e Anul Andersen, premiera de la “Licurici” fiind una din putinele manifestari artistice de la noi consacrate “celui mai mare prieten al copiilor”.

Spectacolul “Darzul soldatel de plumb” este o imbinare a jocului actoricesc, in care interpretii se manifesta ca personaje aparte (Ole Lucoie), a papusilor jucate de actori, a textului si a spatiului scenic, unde este plasata scenografia - o lume imaginara, unde papusa invie si devine cea mai miraculoasa fiinta.

In cadrul Galei s-au jucat si alte spectacole dupa H.-C. Andersen. E vorba de “Craiasa zapezii” (Teatrul de papusi din Crimeea), “Zborul lebedelor” (Teatrul “Licurici”) si “Fiica marii” (Teatrul Municipal de Marionete din Chisinau). Fara a diminua valoarea acestora, “Darzul soldatel de plumb” s-a impus ca o realizare inspirata, plina de fantezie, in care cel mai inaltator sentiment - dragostea - este nemuritor.

похожие события

Trubadurul Спектакли
Cutia Neagra Спектакли
Străini în noapte Спектакли
0 коммент. Добавить
Ошибки:

ссылка на видео

  • Ссылка на видео неправильная