"Mica Sirenă" Teatru Țăndărică

PreviewImage

Povestea de la ŢĂNDĂRICĂ se apropie mai mult de propunerea filmului lui Disney, care transformă povestea lui Andersen în mod semnificativ, meditaţia asupra valorilor spirituale devenind o poveste convenţională în care eroina este răsplătită la final cu o căsnicie pământeană. 

Sirena lui Andersen este atrasă la suprafaţa apei de două impulsuri complementare, dar separabile totodată: iubirea romantică pentru un prinţ frumos şi dorinţa morală de a atinge nemurirea sufletului.

Mica Sirenă suferă atunci când prinţul se căsătoreşte cu o altă fată pe care o crede salvatoarea lui. Ea se desprinde de mitul sirenelor, refuzând să îl ucidă pe prinţ,sacrificându-se pe sine şi iubirea ei şi rămâne pe veci prizoniera apelor.

Teatrul Ţăndărică este un reper pentru teatrul de animaţie românesc. Fondat în 1945, cu o strategie repertorială consolidată în timp şi un portofoliu de titluri din literatura românească şi universală care nu mai au nevoie de nicio introducere, Teatrul Ţăndărică urmăreşte, în permanenţă, să alinieze teatrul de animaţie şi teatrul vizual din România la tendinţele mondiale.

După: Hans Christian Andersen
Regia: Gabriel Apostol
Scenografia: Cristina Pepino
Muzica: Dan Bălan
Vârsta: Peste 3 ani
Durata: 50 min

Chișinău, str. Mitropolitul Varlaam, 78
120 -180 Леев
+37378200788