РУ / RO

Ничего не найдено

Уточните, пожалуйста, ваш запрос

Разное
всё время
slide
Июль
Пн
Вт
Ср
Чт
Пт
Сб
Вс
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
от 75 леев
от 75 леев
Трейлер
Вышел тизер-трейлер второго сезона «Пацанов»

Кто есть кто
Режиссер «Апгрейда» может снять «Человека-волка» с Райном Гослингом

Что происходит
20+ очевидных ляпов в советских фильмах

Трейлер
Вышел первый трейлер второго сезона «Академии “Амбрелла”»

Ты не поверишь
Как бы выглядели принцессы Disney, если бы родились в наше время

Interferente muzicale
23 апреля

Muzica nu cunoaște hotare, culoare politică, gen sau rasă. Încă din cele mai vechi timpuri, arta notelor a știut să adune împreună generații, să ne facă mai buni și să ne propună o pauză la meditație. Dat fiind faptul că integrarea Republicii Moldova în spațiul european comun este primordială pentru țara noastră, credem că muzica clasică reprezintă puntea de legătură spre valorile culturale comune internaționale. Astfel, a luat naștere proiectul „Cultură prin muzică”, cu genericul „Muzica popoarelor lumii – Uniți prin muzica clasică”.

Muzica este unul dintre pilonii pe care se sprijină cultura și identitatea unui popor. Ea știe să distrugă stereotipuri și să inspire oamenii. Inspirat de frumusețea și misterul muzicii țigănești, maestrul Eugen Doga, cel mai mare compozitor al neamului nostru, a creat o adevărată operă de artă pentru legendarul film „O șatră urcă la cer”, în regia nemuritorului Emil Loteanu. Filmul a fost distins cu numeroase premii, inclusiv internaționale, ceea ce demonstrează că muzica specifică etniei țiganilor știe să cucerească întreaga lume din cele mai vechi timpuri.

Astfel, pe data de 23 aprilie 2020, marele compozitor Eugen Doga vă dedică o seară inedită, cu genericul „Interferențe muzicale”. În cadrul celor câteva ore de suflet, oaspeții se vor delecta cu muzica țigănească din folclorurile diferitor țări, precum Ungaria, Spania, România, Rusia, Bulgaria sau Țările Baltice. Asta pentru că acest stil de muzică a fost valorificat din plin de marii compozitori ai lumii: George Enescu, Grigoraș Dinicu, Monti, Jelem-Jelen, Brahms și mulți alții.  Evenimentul va avea loc într-o locație cu adevărat specială din inima Chișinăului, în Salonul consacrat maestrului care a cucerit întreaga lume – „Eugen Doga Music Cafe” din cadrul Restaurantului „Vatra Neamului”. Într-o atmosferă familiară și degajată, oaspeții, delectați cu băuturi și bucate alese, vor redescoperi farmecul muzicii țigănești, din repertoriul marilor compozitori ai timpurilor.

Și pentru ca seara să fie cu adevărat specială, maeștrii culinari de la Restaurantul „Vatra Neamului”, vor pregăti delicii culinare variate, adaptate specificului evenimentului și gusturilor fiecăruia.

Ne propunem astfel să urmăm exemplul european și să dezvoltăm cultura unor concerte organizate în locații neobișnuite, menite să ne facă să uităm de stresul cotidian și să comunicăm cu cei dragi în compania muzicii de calitate.

Дата и время:
Место:Vatra Neamului
Контакты:+37322226839
Билеты:600 lei
Трейлер
Вышел тизер-трейлер второго сезона «Пацанов»

Кто есть кто
Режиссер «Апгрейда» может снять «Человека-волка» с Райном Гослингом

Что происходит
20+ очевидных ляпов в советских фильмах