РУ / RO

Ничего не найдено

Уточните, пожалуйста, ваш запрос

Разное
всё время
slide
Сериалы
Роуэн Эткинсон сыграет Гитлера в «Острых козырьках»

Кто есть кто
Аманда Сейфрид стала мамой во второй раз

Что происходит
Чедвик Боузман отдал Сиенне Миллер часть зарплаты за фильм "21 мост"

Кто есть кто
Хоакин Феникс и Руни Мара стали родителями

Кто есть кто
«Золушка»: первые кадры со съемок новой экранизации

Любовная лирика в русской музыке
23 февраля

Muzica nu cunoaște frontiere sau culoare politică. Încă din cele mai vechi timpuri, muzica a știut să adune împreună generații, să ne facă mai buni și să ne invite la meditație. Dat fiind faptul că Republica Moldova tinde să devină o țară dezvoltată, credem că muzica clasică reprezintă puntea de legătură spre valorile culturale comune internaționale. Astfel, a luat naștere proiectul „Cultură prin muzică”, cu genericul „Muzica popoarelor lumii – Uniți prin muzica clasică”.

Patrimoniul cultural internațional este de neconceput fără operele compozitorilor ruși. Rusia, o țară măreață, cu un popor talentat și cu o moștenire culturală autentică, s-a numărat întotdeauna printre promotorii progresului și artei universale. Școala rusă de formare a compozitorilor s-a făcut cunoscută datorită compozitorilor, care au știut să îmbine spiritul popular rusesc cu tradiția și cultura internațională. Întrucât avem un trecut comun, care a reușit să ne facă să împărtășim o multitudine de valori culturale, dorim să renaștem muzica celor care au scris istorie.

Muzica este singura care nu poate să mintă. Știe doar să rupă hotare și să ne unească sufletele. Astfel, de-a lungul anilor, spațiul rusesc a deschis larg brațele pentru maestrul  Eugen Doga, care s-a bucurat de o mulțime de premii din partea poporului rus. La rândul său, marele compozitor Eugen Doga dorește să dedice o seară de suflet de neuitat în compania compozitorilor ruși, care au revoluționat cultura internațională. Pe data de 23 februarie 2020, în incinta Salonului „Eugen Doga Music Cafe”, soliștii Serghei Pilipetchi, Anastasia Ghimbovskaia, dar și studenții AMTAP vor încânta publicul cu cele mai frumoase creații ale lui Piotr Ilici Ceaikovski, Serghei Rahmaninov sau Alexandr Glazunov.

Surprizele nu se opresc aici! Întrucât de pe 24 februarie până pe 1 martie, începe Sărbătoarea Maslenița, care marchează sfârșitul iernii, iscusiții bucătari de la Restaurantul „Vatra Neamului” vor prepara pentru oaspeți cele mai gustoase clătite, specifice acestor zile tradiționale rusești. Bucatele și băutura selectă vor fi din plin, astfel încât cei prezenți vor pretrece o seară de excepție în compania muzicii celor mai renumiți compozitori ai poporului rus. 

Дата и время:
Место:Vatra Neamului
Контакты:+37322226839
Билеты:600 lei
Сериалы
Роуэн Эткинсон сыграет Гитлера в «Острых козырьках»

Кто есть кто
Аманда Сейфрид стала мамой во второй раз

Что происходит
Чедвик Боузман отдал Сиенне Миллер часть зарплаты за фильм "21 мост"